Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Singurul liceu internațional hibrid din România aniversează 1 an și deschide 3 hub-uri locale în România

Singurul liceu internațional hibrid din România aniversează 1 an și deschide 3 hub-uri locale în România

Spark Hybrid High School, primul liceu hibrid internațional din România, unde elevii aleg ce materii vor să studieze, având posibilitatea unui program flexibil, sărbătorește un an de la înființare.

Singurul liceu internațional hibrid din România aniversează 1 an și deschide 3 hub-uri locale în România
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Aug 2022   •   13:21

Cursurile, desfășurate în limba engleză, urmăresc curriculum-ul Cambridge, însă elevii au posibilitatea de a-și suplimenta studiile și cu programe part-time, adiționale. Până la finalul anului, Spark are în plan și deschiderea unor hub-uri fizice în trei orașe din România, locuri dedicate întâlnirilor interactive între elevi și mentori.

Spark Hybrid High School este fondat şi condus de Ruxandra Mercea, care are mai mult de un deceniu de experienţă în conducerea unei şcoli internaţionale, fiind Director Executiv în cadrul Transylvania College.

Unul dintre principalele motive pentru care elevii aleg liceul Spark este posibilitatea de a studia în ritmul propriu, într-un mediu de învățare hibrid, construit dintr-o combinație de cursuri online și experiențe live. În prezent, la Spark predau 21 de profesori, iar celor din România li s-au alăturat și cadre didactice din țări precum Spania, Anglia, India sau Egipt. Programa este dezvoltată constant, iar cursurilor academice li se adaugă și cursuri de dezvoltare personală, precum leadership, wellbeing sau global awareness”, a explicat Ruxandra Mercea, fondatoare Spark Hybrid High School.

Primul an școlar în cadrul Spark Hybrid High School se încheie toamna aceasta cu 37 de elevi înscriși, proveniți din diverse colțuri ale lumii. Pe lângă liceeni din România, la Spark s-au înscris și elevi din țări precum Ucraina, S.U.A, Grecia, Slovenia sau Columbia. Mai mult de jumătate dintre aceștia urmează cursurile concepute după modelul Cambridge International Examinations (CIE), în timp ce restul s-au transferat de la alte licee sau au ales să aprofundeze materii suplimentare, ce nu sunt disponibile în alte școli, prin programe part-time, care îi ajută să își dezvolte abilitățile pe care și le doresc.

Cursurile de business și leadership, printre cele mai solicitate

Spark a debutat în 2021 cu o programă formată din 21 de cursuri din curriculum Cambridge, constant dezvoltată atât cu noi cursuri academice, cât și de dezvoltare personală. Cursurile Cambridge cuprind 180 de ore de studiu, iar cele de dezvoltare personală au o durată mai scurtă: între 8-40 ore de studiu. Potrivit reprezentanțiilor Spark, la finalul acestui an, oferta de cursuri va fi dublă.

În primul an, toți elevii au ales cel puțin un subiect academic, iar cele mai căutate cursuri au fost cele de Matematică, Business, Leadership, Psihologie, Știinte Combinate, Engleză, Spaniolă sau Germană. De asemenea, începând cu toamna acestui an, elevii vor putea selecta individual și cursuri de dezvoltare personală, precum wellbeing sau cunoștinte globale.

La Spark, stabilirea temelor, urmărirea progresului, partajarea resurselor și implicarea părinților este extrem de facilă. Cursurile pot fi accesate de oriunde, oricând, iar urmărirea progresului este simplă, deoarece notele și feedback-ul sunt stocate automat în platformă, iar elevii pot vedea unde se descurcă bine și unde trebuie să își îmbunătățească cunoștințele.

Diana este foarte încântată de modul în care se predau materiile. Totul este nou și interesant. Profesorii sunt foarte drăguți. Adevărul este că toți suntem foarte încântați. Nu se compară cu nimic din ce am vazut în sistemul de stat. Ne bucurăm că am făcut pasul în această direcție”, declară părintele unul elev înscris la liceul hibrid Spark.

150 de elevi în noul an școlar

Potrivit reprezentanților liceului, perioada de înscriere în Spark este deschisă pe tot parcursul anului. Elevii pot să se transfere de la alt liceu sau pot să își aleagă o materie suplimentară, care nu este disponibilă la liceul lor actual. Astfel, aceștia estimează că numărul elevilor înscriși va crește semnificativ, 150 de elevi fiind așteptați să înceapă toamna aceasta un nou an școlar în cadrul Spark în sistem full-time și part-time. Procesul de admitere a noilor elevi se desfășoară în etape, în prima fiind necesară trimiterea unei solicitări la https://spark.school/admissions.

Tot în acest an, Spark își propune să deschidă și primele 3 hub-uri locale în București, Sibiu și Oradea, precum și unul în Londra. În cadrul acestora, elevii vor avea oportunitatea de a se întâlni fizic și de a colabora împreună la planificarea și implementarea unor proiecte personale cu impact pentru comunitate. Sub ghidarea unor mentori, în cadrul acestor întâlniri elevii vor putea lucra la realizarea portofoliului pentru admiterea la universitate, clarificându-și astfel viitoarele cariere.

Despre Spark Hybrid High School

Spark Hybrid High School este un liceu hibrid internațional care operează online și fizic. Pentru a crea comunități globale și a facilita interacțiunea dintre elevi și mentori, Spark se extinde prin centre de studiu zonale care reunesc periodic elevi din fiecare regiune. Echipa de leadership este formată din profesioniști cu experiență în management educațional și având competențe în utilizarea celor mai inovatoare tehnologii din domeniu. Filosofia școlii este de a crește împreună, pentru binele comunității de elevi, părinți și profesori.

Spark Hybrid High School este fondat şi condus de Ruxandra Mercea, care are mai mult de un deceniu de experienţă în conducerea unei şcoli internaţionale, fiind Director Executiv în cadrul Transylvania College. De asemenea, ea este trainer internaţional certificat şi membru activ al G30 Schools, fiind astfel recunoscută ca unul dintre cei mai inovatori 30 de lideri de şcoli din lume. Mai multe informaţii despre liceul hibrid Spark sunt disponibile pe site-ul www.spark.school.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close