Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Particularitățile igienei personale în cazul incontinenței urinare

Particularitățile igienei personale în cazul incontinenței urinare

Igiena personală în cazul vârstnicilor care suferă de incontinență urinară nu este ușor de realizat, în special când membrii familiei nu au suficient timp la dispoziție pentru a oferi asistență constantă.

Particularitățile igienei personale în cazul incontinenței urinare
Sursa foto: Freepik.com
de Georgiana Adam    |    05 Oct 2022   •   16:58

Această afecțiune are un impact atât asupra seniorilor, cât și a celor din jur, iar în acest articol îți vom prezenta mai multe informații specifice.

Ce presupune igiena personală a vârstnicilor care suferă de incontinență urinară?

Incontinența urinară afectează un număr mare de vârstnici, din păcate, și aduce cu sine atât impedimente fizice, cât și un grad ridicat de stres psihic, din cauza sentimentului de rușine pe care îl produce. Cu toate acestea, seniorii pot fi ajutați pentru a ține sub control simptomele și pentru a se putea bucura în continuare de viață. Iată care sunt nevoile celor care suferă de incontinență urinară:

  • Utilizarea scutecelor pentru adulți

Există pe piață mai multe astfel de produse, de la branduri diferite, care ajută la absorbția rapidă a lichidelor, reducerea mirosului neplăcut și menținerea pielii uscate pe parcursul zilei sau al nopții. Acestea sunt utile în special în cazul bătrânilor imobilizați la pat sau care întâmpină adesea dificultăți în deplasare. 

  • Spălarea și curățarea zilnică a zonelor intime

Igienizarea zonelor intime este esențială în cazul vârstnicilor care suferă de această afecțiune. Este important ca îngrijitorul care se ocupă de această sarcină să utilizeze produse speciale pentru curățarea pielii, astfel încât să nu producă iritații. De asemenea, în urma spălării, este important ca zonele intime să fie șterse ușor cu un prosop de bumbac; ștergerea prin frecare poate cauza leziuni. 

  • Utilizarea cremelor sau loțiunilor speciale

Pielea îmbătrânită este cu atât mai predispusă la iritații și deshidratare, astfel că este nevoie ca anumite produse cu ingrediente hidratante și protectoare să fie utilizate asupra corpului. Mai ales dacă vârstnicul în cauză își petrece o mare parte din zi în poziție orizontală, în pat, este necesar ca pielea să fie protejată și îngrijită cu atenție.

  • Utilizarea unei saltele speciale

În special dacă problema persistă, iar vârstnicul locuiește în continuare la domiciliu, este recomandat ca membrii familiei să achiziționeze o saltea specială, care să combată apariția escarelor sau a alezelor igienice. De asemenea, schimbarea poziției seniorului la fiecare două-trei ore este importantă pentru reducerea presiunii asupra pielii. 

  • Purtarea lenjeriei intime de bumbac

Bumbacul este un material anti-alergic și permite pielii să respire. De aceea, este important ca acesta să fie singurul material din care este confecționată lenjeria intimă a vârstnicilor care suferă de incontinență urinară. Cu toate acestea, lenjeria trebuie schimbată de fiecare dată când este udată. 

  • Urmarea unei diete corespunzătoare

Dieta celor care suferă de incontinență urinară trebuie să fie bogată în fructe, legume, proteine, lactate și cereale. Este important ca vârstnicii în cauză să evite consumul de cafea, băuturi carbogazoase sau alcool, pentru a nu agrava problemele renale de care suferă deja. 

Ce poți face dacă părinții sau bunicii tăi suferă de incontinență urinară? Dacă timpul nu îți permite să te ocupi de igiena lor personală și nevoile prezentate anterior, cel mai bun lucru pe care îl poți lua în considerare pentru binele lor este cazarea într-un cămin de bătrâni privat.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close