Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Scaune confortabile pentru masa de toaletă. Care este cea mai bună alegere

Scaune confortabile pentru masa de toaletă. Care este cea mai bună alegere

Spațiul destinat îngrijirii personale este foarte important pentru doamnele și domnișoarele de pretutindeni, astfel că masa de toaletă este locul unde se petrece o bună parte din timp.

Scaune confortabile pentru masa de toaletă. Care este cea mai bună alegere
de Georgiana Adam    |    27 Sep 2023   •   12:50

Aceasta servește ca loc pentru pregătirile prilejuite de o ieșire în oraș, pentru aplicarea machiajului, îngrijirea pielii, coafarea părului sau păstrarea produselor cosmetice. Prin urmare, este indispensabilă o piesă de mobilier confortabilă pe care să poți sta așezată în timpul acestor activități. Însă cum alegi un scaun potrivit pentru masa de toaletă?

Practic și funcțional - ce ar trebui să luăm în considerare atunci când facem o alegere?

Alegerea scaunului perfect pentru masa de toaletă nu este ușoară. Pe piață există numeroase modele și este dificil să alegi cel mai bun scaun dintre toate opțiunile disponibile. Scaunul nu trebuie doar să arate bine, ci să ofere și un nivel ridicat de confort, mai presus de toate. Ar fi ideal ca acesta să se adapteze din toate punctele de vedere la nevoile utilizatoarei. Trebuie să fie confortabil, practic și funcțional. Alegerea modelului potrivit poate fi, prin urmare, puțin mai complicată.

Care este cel mai bun scaun pentru masa de toaletă? Depinde în mare măsură de preferințele individuale, dar factorul cheie ar trebui să fie gradul de confort oferit. Machiajul și tratamentele de înfrumusețare pot ocupa mult timp și pot necesita schimbări frecvente ale poziției corporale. Prin urmare, scaunul trebuie să ofere un nivel adecvat de confort și să nu împiedice utilizarea mesei de toaletă, indiferent de poziția adoptată sau de îmbrăcămintea purtată. Poți găsi o gamă variată de scaune pentru masa de toaletă aici: www.mobila24.ro/scaune-masa-toaleta/296/c.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cu sau fără spătar? Ce model de scaun pentru masa de toaletă să alegem?

Atunci când alegi un scaun pentru masa de toaletă, una dintre deciziile pe care va trebui să le iei este dacă dorești un scaun cu spătar sau fără. Ambele vin cu avantaje și dezavantaje. Un scaun cu spătar va fi mai confortabil, mai ales în timpul sesiunilor lungi de „self-care”. În plus, are și o întrebuințare practică, putând fi folosit pentru a agăța pe el unele obiecte de îmbrăcăminte sau accesorii, pe lângă rolul său practic de a oferi sprijin spatelui. Cu toate acestea, un scaun cu spătar poate fi destul de voluminos, ocupând mai mult spațiu. În camerele de dimensiuni reduse, acest lucru poate reprezenta o problemă.

În cazul în care te hotărăști asupra unui scaun cu spătar, trebuie să te întrebi, de asemenea, dacă acesta să fie mai înalt sau mai jos, și dacă preferi să fie dotat cu cotiere sau nu. Atât considerentele estetice, cât și cele funcționale ar trebui să aibă un cuvânt de spus în această alegere. Cel mai important apect, însă, este faptul că scaunul ar trebui să se potrivească, în ceea ce privește dimensiunile, atât mesei de toaletă cât și utilizatoarei.

Ce zici de un scaun fără spătar? Marele său avantaj este faptul că oferă un access mai bun la masa de toaletă. De asemenea, poți economisi spațiu „ascunzându-l” sub masa de toaletă atunci când nu îl folosești.

Scaune pentru masa de toaletă - materiale și stil

Materialul de fabricație al scaunului este, de asemenea, foarte important. Oferta este variată, incluzând, spre exemplu, scaune din lemn, metal sau plastic, dar și modele care combină, spre exemplu, picioarele din metal cu spătarul și șezutul din lemn.

Ceea ce contează în această privință este ca scaunul să fie stabil și realizat cu grijă. Machiajul necesită precizie, iar aplicarea acestuia pe un scaun șubred sau instabil poate fi cel puțin inconfortabilă. Prin urmare, o construcție robustă a scaunului este esențială.

De asemenea, trebuie acordată atenție și tapițeriei. Unele materiale sunt ușor de murdărit, dar greu de curățat. Este necesar ca scaunul să fie ușor de curățat astfel încât scăparea accidentală a pudrei sau petele de cremă să nu consitituie o problemă. O tapițerie non-absorbantă, care poate fi pur și simplu curățată prin ștergerea cu o cârpă umedă, este cea mai bună soluție.

Stilul și culorile scaunului pentru masa de toaletă joacă, de asemenea, un rol important. Acestea trebuie să se îmbine armonios cu designul camerei și cu aspectul celorlalte corpuri de mobilier (vizitează www.mobila24.ro pentru o gamă variată). Spre exemplu, un scaun din răchită sau ratan poate fi o alegere bună într-un decor rustic. Iar un model din plastic transparent se va potrivi foarte bine în interioarele moderne. Într-un decor industrial, scaunele cu un cadru metalic ar fi cele mai potrivite. Iar în ceea ce privește interioarele decorate în stil glamour, cea mai bună alegere sunt scaunele cu tapițerie în culori precum verde de sticlă, roz pudră sau auriu. Dacă încăperea are un stil scandinav, atunci scaunele din lemn în culori naturale, deschise, sunt potrivirea pe care o cauți.

Fotoliile pentru masa de toaletă - confortul pe care îl merită orice utilizatoare

Scaunele nu sunt singura variantă pentru care poți opta. O alternativă care asigură un confort complet este fotoliul pentru masa de toaletă. O astfel de piesă de mobilier se potrivește perfect în interioarele exclusiviste. Conferă o notă de eleganță, astfel că va impresiona fără îndoială. Fotoliul contribuie la separarea zonei pentru măsuța de toaletă de restul camerei. Cel mai important aspect, însă, este acela că un fotoliu creează un mediu și mai comod și confortabil. În acest fel, masa de toaletă poate servi nu doar ca spațiu destinat îngrijirii personale, ci și ca spațiu în care te poți relaxa.

Evident, la fel ca în cazul scaunelor, și în cazul fotoliilor trebuie să acorzi atenție acelorași aspecte punctate anterior. Un fotoliu, însă, are un caracter decorativ mai pronunțat. Posibilitățile în ceea ce privește designul tapițeriei sunt mai variate datorită suprafeței sale mai extinse. Cusăturile, matlasarea, nasturii și alte ornamente pot oferi o nouă dimensiune în materie de aspect acestei piese de mobilier. Cu toate acestea, este important să nu uiți să asortezi fotoliul cu masa de toaletă. Ambele piese de mobilier trebuie să se potrivească una cu cealaltă din punct de vedere stilistic. Scaunul este mai subțire, mai subtil, în timp ce fotoliul este mai masiv, ceea ce îl face mai greu de mutat. De asemnea ocupă mai mult spațiu. Un compromis este reprezentat de scaunele tip fotoliu ale căror șezut și spătar prezintă caracteristici similare cu cele ale unui fotoliu, dar sunt montate pe picioare mai înalte, ca în cazul scaunelor tradiționale.

O alegere practică: taburetele pentru masa de toaletă

Cu toate acestea, există mai multe opțiuni. Scaunele și fotoliile nu sunt singurele piese de mobilier din dormitor care pot fi alăturate unei mese de toaletă. Alternativele includ un taburet sau o banchetă.

Taburetul pare o opțiune foarte atractivă. Din ce considerente? În primul rând, este o piesă de mobilier confortabilă, moale și comodă, fără spătar, ușor de mutat. Este compact și, prin urmare, mobil și funcțional. Dimensiunile sale reduse îl fac ușor de depozitat sub masa de toaletă.

Taburetul se potrivește foarte bine în camerele mai puțin spațioase. În plus, poate servi ca un spațiu de depozitare suplimentar pentru diverse accesorii și ustensile. De asemenea, se încadrează armonios în numeroase stiluri diferite de design. Taburetele sunt funcționale și atrăgătoare din punct de vedere vizual.

Așadar, care este cea mai bună alegere pentru o masă de toaletă: un scaun, un fotoliu sau un taburet? Răspunsul la această întrebare depinde de preferințele tale individuale. Trebuie să iei în considerare cum și cât de des te folosești de masa de toaletă, nevoile și bugetul de care dispui, precum și aspectele legate de design, astfel încât să alegi ceea ce ți se potrivește cel mai bine.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Cod galben de furtuni severe în România! Informare meteo de vreme rea
x close