Antena 3 CNN Economic Eugen Teodorovici: Motivele invocate de preşedintele Iohannis nu au nicio justificare

Eugen Teodorovici: Motivele invocate de preşedintele Iohannis nu au nicio justificare

Eugen Teodorovici: Motivele invocate de preşedintele Iohannis nu au nicio justificare
17 Iul 2015   •   14:13

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe, a susţinut o conferinţă de presă, după ce preşedintele Klaus Iohannis a retrimis în Parlament Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală.

Iată principalele declaraţii ale ministrului:

"Motivele invocate, acel deficit de 1,2% şi alte posibile dezechilibre macroeconomice, nu au nicio justificare. Această raportare, în mod eronat făcută, de ce ne raportăm la acest deficit, cine l-a asumat, de ce a făcut-o? Nu trebuia să accepte, sau trebuia să negocieze un deficit mult mai mare, sau pe un termen mult mai îndelungat."

 "Am rugat şi astăzi, când am fost la ceremonia de învestire a ministrului Transporturilor, dacă se doreşte o discuţie pe Codul Fiscal, nu s-a întâmplat. Mi se pare şi neprofesional să nu existe o discuţie înainte de această decizie cu reprezentanţii Guvernului şi ai Parlamentului"

"Modul în care va fi făcut bugetul pe 2016 va fi astfel încât să ne apropiem de ce ne-am asumat."

"Se întârzie pregătirea bugetului pe 2016, am anunţat că în luna august vom începe acest proces. Economia care aşteaptă acest Cod fiscal este cumva într-o situaţie neclară. Nu în ultimul rând, decizia a creat o breşă în ceea ce înseamnă relaţia României cu Comisia Europeană. România arăta un consens politic în ceea ce priveşte reforma în economie."

"Modul în care cheltuielile pot fi reduse, România are posibilitatea de a reduce cheltuieli din sectorul public, fără a afecta investiţiile."

"Îi asigur pe toţi că acest Cod va fi introdus în acest an."

"România poate obţine un deficit, legal, de 2%."

"Grecia are nevoie de un sprijin, iar România va fi parte din decizia luată la nivel european".

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Florian Coldea, pus sub control judiciar cu cauţiune de 500.000 lei
x close