Antena 3 CNN Economic Formularul 600, noi explicații. Semnal tras de fostul ministru de Finanțe, Ioana Petrescu

Formularul 600, noi explicații. Semnal tras de fostul ministru de Finanțe, Ioana Petrescu

Formularul 600, noi explicații. Semnal tras de fostul ministru de Finanțe, Ioana Petrescu
de M.Z.    |    23 Ian 2018   •   10:36

Controversatul formular 600 nu este ceva nou, doar că Guvernul a omis să comunice şi românilor modificările făcute la el, spune fostul ministru al Finanţelor, Ioana Petrescu

În plus, oficialul susţine că actualii guvernanţi ar trebui ca pe lângă acel proiect de amânare, să introducă în ordonanţă şi un articol prin care să se permită recalcularea veniturilor la fiInalul anului, aşa încât contribuabilii să nu plătească pentru nişte venituri estimate după anul 2017 şi nerealizate în 2018. 

”Am înțeles și eu, până la urmă, ce este cu acest formular 600. El exista și anul trecut, dar acum este vorba despre o noup formă a lui. Pe baza lui se emit deciziile de impunere pentru cei cu activități independente și să plătească asigurări sociale, cei care au venituri din chirii, dividende, PFA, investiții.

Mai este o diferență foarte mare și importantă: nu se mai face o regularizare. Adică, în trecut făceai aceste plăți și se recalcula. Dacă plătisei prea mult ți se dădeau banii înapoi și dacă nu, plăteai în plus”, a explicat Ioana Petrescu, fost ministru de Finanțe, marți, la emisiunea Previziuni, de la Antena 3.

Oficialul trage și un avertisment. ”Chiar și un contribuabil de foarte bună credință ar fi trebuit să citească cu foarte multă atenție să să calculeze venitul pe anul 2017, lucru pe care nu îl poți face înainte de 1 ianuarie 2018”.

Formularul 600

Odată cu noua revoluție fiscală, a apărut un nou formular care trebuie depus la Fisc,declarația 600.

Afectaţi sunt toţi cei care au contracte de colaborare, pe drepturi de autor ori de prestări servicii sau alte activităţi, precum jocurile de noroc ori bunuri date în arendă sau închiriate. Ceea ce înseamnă că, pentru a nu pierde bani, trebuie să-şi renegocieze contractele, astfel încât să-şi acopere sumele pe care trebuie să le dea la stat.

Plăţile se vor face trimestrial, pentru cei care au încasat pe tot anul peste 22.800 de lei, adică 12 salarii minime.

Formularul 600 poate fi depus la Fisc până la 1 martie, și nu 31 ianuarie, așa cum era până acum, s-a decis luni.

În plus, celebrul deja formular 600 care trebuie depus la Fisc ar putea fi eliminat.

Citiți și ”Ar trebui să plece declarația 600 cu tot cu ministrul Mișa”. Analiștii economici aduc critici dure Codului fiscal


 

×
Subiecte în articol: previziuni Ioana Petrescu fisc ANAF
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close