Antena 3 CNN Economic Imobiliare Dezvoltatorii imobiliari îşi închiriază vilele nevândute, de sărbători

Dezvoltatorii imobiliari îşi închiriază vilele nevândute, de sărbători

Dezvoltatorii imobiliari îşi închiriază vilele nevândute, de sărbători
22 Dec 2010   •   20:07

Decât dezvoltator imobiliar în faliment, mai bine om de afaceri în turism. Asta au decis mai mulţi dezvoltatori imobiliari după ce s-au trezit cu vilele nevândute. Aşa că, dacă nu au cumpărători, poate au noroc de chiriaşi. Mulţi îşi fac debutul în turism chiar acum de sărbători. Le închiriază la preţuri de două ori mai mici decât tarifele de hotel. Însă turiştii trebuie să vină cu mâncarea de acasă.

Vile pentru care proprietarii cer preţul a două maşini de lux au ajuns să fie închiriate în regim hotelier. Măcar aşa, proprietarii recuperează, treptat, din investiţie.

 


“Dat fiind faptul că vânzările sunt aşa cum sunt, alternativa este doar închirierea”, a declarat Ion Turcu dezvoltator imobiliar.

De Crăciun, o astfel de vilă se închiriază cu 450 de euro pentru trei nopţi. La hotel ar costa între 300 şi o mie de euro. Diferenţa este că la hotel turiştii nu trebuie să gătească. La vilă vin cu mâncarea de acasă. Iuliana Stanciu a preferat însă, pentru Crăciun să închiziere o vilă, nu să meargă la hotel. “Vom fi patru familii, cu copii, este chiar foarte ieftin, comparativ cu un hotel”, a declarat Iuliana Stanciu, turist.

Există oferte şi pentru închirierea unor apartamente, la munte, de sărbători. Economia pe care o face un cluplu care s-ar caza de Crăciun sau de Revelion într-un astfel de apartament este de 1.500 de euro.

În apropiere de Tâmpa, la Braşov sunt de închiriat apartamente cu două şi trei camere. Proprietarii lor s-au transformat zilele acestea în recepţioneri. “Îl închiriem pe perioada Crăciunului la un grup de tineri din Bucureşti, la 500 de euro, au fost atraşi şi de clubul de la parter”, a spus Rasa Fathalla proprietarul unui apartament.

Şi la mare se închiriază locuinţele nevândute. Un apartament cu patru camere costă 30-40 de euro pe noapte şi de Crăciun şi de Revelion. Pentru o cameră de hotel, turiştii plătesc cel mai puţin 33 de euro, de Crăciun şi 50 de euro, de Revelion.

 

×
Subiecte în articol: vila Crăciun revelion turism
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close