Antena 3 CNN Economic Imobiliare Principiile programului Prima Casă: Avans 3000 euro, dobândă de 5% şi salariu de 700 de euro

Principiile programului Prima Casă: Avans 3000 euro, dobândă de 5% şi salariu de 700 de euro

Principiile programului Prima Casă: Avans 3000 euro, dobândă de 5% şi salariu de 700 de euro
Sursa foto: prima casa
15 Iun 2009   •   08:39

Avans de 3.000 de euro, dobândă de aproximativ 5% şi un salariu de minim 700 de euro. Sunt principalele condiţii aprobate de Guvern, pentru cei care vor să-şi cumpere locuinţe, până în 60.000 de euro, prin creditele garantate de stat. Un lucru esenţial nu trebuie uitat însă: cei care vor să intre în program nu trebuie să deţină vreo proprietate imobiliară.

Principiul de la guvern pare simplu: cine vrea casă, trebuie să dea un avans de 5%, dar numai dacă împrumutul este de până la 60.000 de euro. Dacă depăşeşte această sumă, cumpărătorul trebuie să plătească şi diferenţa. În plus, solicitanţii trebuie să aibă un venit minim lunar de 700 de euro.

Pe hârtie, veştile sunt bune. Băncile sunt însă reticiente şi nu vor să reducă foarte mult dobânzile. Nu le convine să dea credite cu 5% dobândă, în vreme ce acum, pe piaţă, acestea ajung chiar şi la 12%.

O altă întrebare este ce case s-ar încadra în limita de 60.000 de euro, impusă de Guvern. Acestea există, de fapt. Opt mii de locuinţe din Bucureşti şi zonele limitrofe corespund cerinţelor. Nu sunt situate aproape de zona centrală, ci în Berceni, Titan, Militari, Dristor, Rahova sau Ferentari. Dacă tânăra familie nu este foarte pretenţioasă, îşi poate pune temelia noii case în localităţi limitrofe - Clinceni, Chitila, Voluntari, Popeşti Leordeni şi chiar Corbeanca.

Antena 3

×
Subiecte în articol: prima casa guvern avans dobanda salariu
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close