Antena 3 CNN Economic INCOME: Tensiunile politice şi ruperea USL nu s-au resimţit în evoluţia cursului valutar

INCOME: Tensiunile politice şi ruperea USL nu s-au resimţit în evoluţia cursului valutar

INCOME: Tensiunile politice şi ruperea USL nu s-au resimţit în evoluţia cursului valutar
01 Mar 2014   •   14:06
A fost o săptămâna în care politicienii au înroşit scena. După săptămânile de tensiuni din interiorul Uniunii Social-Liberale, inevitabilul s-a produs - alianţa s-a rupt, deşi Victor Ponta a încercat să liniştească apele. 
 
După o discuţie de trei ore marţi seară, liberalii au votat ieşirea din USL. Rezoluţia a fost adoptată cu 187 de voturi pentru, 6 împotrivă şi 2 abţineri.
 
La nici 24 de ore, fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu a lansat un apel către conducerea PNL ca formaţiunea liberală să revină în USL.
 
Ulterior acestei declaraţii, Tăriceanu ş-a dat demisia din Partidul Naţional Liberal şi a anunţat că intenţionează să formeze un nou partid liberal care să se alăture aliantei de la guvernare. Preşedintele Traian Băsescu nu a ratat ocazia de a-i apostrofa din nou pe Ponta şi Antonescu, pe fondul ruperii alianţei.
 
Surprinzător este faptul că tot acest război politic nu s-a resimţit în evoluţia cursului valutar aşa cum ne-am obişnuit, semn că piaţa nu mai pleacă urechea la instabilitatea creată de partidele politice. 
 
Leul a căştigat teren faţă de cele mai multe dintre monedele rivale şi în special faţă de euro, dolar, francul elveţian sau lira sterlină. Astfel, un euro a fost evaluat miercuri, la o zi după ruperea USL -  la 4,514 lei, faţă de cursul anunţat cu o zi înainte de 4,517 lei. Cursul a scăzut si mai mult vineri, moneda europeană încheind săptămâna la valoarea de 4,499 lei.
 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close