Antena 3 CNN Economic Klaus Iohannis retrimite Codurile fiscale în Parlament, invocând şi situaţia din Grecia

Klaus Iohannis retrimite Codurile fiscale în Parlament, invocând şi situaţia din Grecia

Klaus Iohannis retrimite Codurile fiscale în Parlament, invocând şi situaţia din Grecia
17 Iul 2015   •   11:52
Update: Klaus Iohannis a retrimis în Parlament Codurile fiscale, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul administraţiei prezidenţiale.

"Alte riscuri și vulnerabilități la adresa cadrului fiscal-bugetar ar putea decurge din contextul european și internațional actual, în care situația economică a Greciei generează incertitudini majore, nu doar în zona euro, iar piețele financiare globale pot resimți șocuri și căderi dintre cele mai puternice. În acest context, riscul de finanțare ar putea crește semnificativ. Totodată, semnalăm că promovarea unui model economic axat pe creșterea consumului în dauna investițiilor ar putea supralicita aportul consumului la creșterea economică și, în plus, ar putea afecta și competitivitatea și balanța externă a României. Nu în ultimul rând, actualul scenariu fiscal-bugetar ar putea afecta obiectivul asumat explicit de către Guvern privind aderarea la Zona Euro" se arată în comunicat.

Ştire iniţială:

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a vorbit la "Daily Income" despre refuzul preşedintelui Iohannis de a discuta pe marginea codurilor fiscale.

"Nu am găsit deschidere, din păcate, nici astăzi. După cum stau lucrurile astăzi şi ce am văzut eu astăzi, probabil a fost o evitare elegantă a unui discuţii cu mine privind Codul Fiscal, probabil decizia este deja luată" a spus Eugen Teodorovici, care este convins că preşedintele Iohannis va trimite înapoi în parlament noile coduri.

"În piaţă se creează o nesiguranţă. Vom crea în relaţia noastră o bresă. Este pentru prima oară când putem faţă de Comisia Europeană să emitem pretenţii..posibil ca România să aibă o şansă. Pot să promit românilor, că ceea ce avem în Codul Fiscal se va îndeplini în acest an" a mai spus ministrul Finanţelor.

Preşedintele Klaus Iohannis, la ceremonia de învestitură a ministrului Transporturilor, a refuzat să discute cu ministrul Finanţelor, pe tema Codului Fiscal şi a Codului de Procedură Fiscală. Semnalele sunt că acestea vor fi retrimise în Parlament.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close