Antena 3 CNN Economic Marius Budăi, anunţ de ultimă oră: "Nu vorbim de o înghețare a salariilor românilor"

Marius Budăi, anunţ de ultimă oră: "Nu vorbim de o înghețare a salariilor românilor"

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat, marţi, că nu se vorbeşte despre o îngheţare a salariilor, ci se doreşte ca o perioadă de timp să nu se umble la ele.

de Georgiana Adam    |    25 Apr 2023   •   10:36

În context, oficialul de la Muncă a vorbit de contractul cu Banca Mondială, punctând cî deja a fost o majorare a salariilor la începutul anului.

"Avem nevoie ca o perioadă de câteva luni să nu mai fie intervenții asupra legii salarizării. 

Ştiți foarte bine, suntem într-un contract cu Banca Mondială, punem la dispoziția Băncii Mondiale datele, astfel încât să avem oglinda unde suntem acum și să știm ce măsuri trebuie să luăm. 

Deci, nu vorbim de o înghețare a salariilor, vorbim de o neintervenție pe o perioadă limitată", a declarat marţi ministrul Muncii, Marius Budăi.

Întrebat dacă vor mai creşte salariile până la finalul anului, Budăi nu a dat un răspuns clar: "Este o decizie pe care coaliția o va lua. Acolo unde a fost nevoie de intervenție și ați văzut acele echilibrări, între sporurile venite din fonduri europene și PNRR, coaliția a înțeles și a intervenit pentru a nu avea scurgeri de personal dintr-o parte în alta. 

Dar nu vorbim de majorarea salariului din lună în lună, pentru că suntem în luna aprilie și am majorat salariile în luna ianuarie, ci vorbim de o neintervenție pe o perioadă limitată asupra legii salarizării, astfel încât analiza de impact pe care o avem când plecăm în analiza finală pentru a crea noua lege a salarizării să nu fie modificată pe parcurs. 

Atâta tot, nu vorbim de înghețări de salarii", a completat Marius Budăi.

El afirmă că, în continuare, vor fi făcute angajări în Educație și Sănătate. "Acolo vor fi excepții. Mai mult, vor fi excepții la persoanele cu dizabilități", încheie Budăi.

×
Subiecte în articol: salarii îngheţare salarii Marius Budăi
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close