Antena 3 CNN Economic Ministrul Energiei, despre testul de stres al UE pentru România: Populaţia nu va fi afectată

Ministrul Energiei, despre testul de stres al UE pentru România: Populaţia nu va fi afectată

Ministrul Energiei, despre testul de stres al UE pentru România: Populaţia nu va fi afectată
Sursa foto: Foto: VideoNews
18 Oct 2014   •   13:37
Necesarul de gaze naturale în România ar putea creşte cu până la 42% în cazul în care Rusia decide să întrerupă livrările de gaze către Uniunea Europeană pentru o perioadă de şase luni, potrivit rezultatelor unui test de stres efectuat de Comisia Europeană şi publicat zilele trecute. 
 
Cu toate acestea, ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu, a declarat, exclusiv pentru emisiunea Income, la Antena 3, că românii nu vor avea de suferit din acest punct de vedere şi a explicat că astfel de exerciţii trebuie privite cu prudenţă.
 
"Exerciţiul făcut de cei de la Comisia Europeană este util, având problema securităţii în prim-plan, dar în legătură cu 42%, este un scenariu care pleacă de la o întrerupere de şase luni, România care ar trebui de la 16 octombrie să extragă din capacităţi de stocare la maxim, o iarnă extrem de dificilă, sunt date pe care trebuie să le luăm cu oarecare prudenţă şi reţinere, pentru că sunt departe de un scenariu real."
 
"Astăzi suntem cu consumul în România sub producţie, ori în scenariul Comisiei noi astăzi ar fi trebuit să extragem la maxim din resurse proprii. Am făcut tot ce era posibil ca să depăşim cu succes această iarnă. În niciun scenariu pe care îl dezvoltăm noi, populaţia nu va fi afectată", a conchis Nicolescu.
 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close