Antena 3 CNN Economic Noi măsuri de austeritate, adoptate de Guvern în urmă cu scurt timp! Românii ale căror salarii îngheață

Noi măsuri de austeritate, adoptate de Guvern în urmă cu scurt timp! Românii ale căror salarii îngheață

Guvernul a adoptat, în urmă cu scurt timp, noi măsuri de austeritate, prin care vor fi înghețate salariile multor români.

de Cătălina Mănoiu    |    16 Noi 2023   •   17:05

Guvernul a adoptat, astăzi, o ordonanță de urgență care spune că drepturile salariale câștigate de angajații de la stat în instanță nu vor mai putea fi plătite. Cel puțin, acestea nu vor mai putea fi trecute în categoria arieratelor, ci vor fi trecute în categoria plăților restante. 

Prin acest mecanism legislativ, Guvernul încearcă să amâne cât mai mult plata acestor drepturi salariale, și asta pentru a nu afecta deficitul bugetar. 

Ordonanța vine după ce, în urmă cu câteva săptămâni, Ministerul Finanțelor a crescut, prin ordin de ministru, salariile angajaților din instituție. Asta în condițiile în care erau deja angajați care au câștigat în instanță drepturi salariale și aveau salarii mai mari decât ceilalți care aveau aceeași funcție și aceleași responsabilități. 

Guvernul vrea acum să pună punct unor astfel de practici. 

Vizați de această ordonanță sunt și magistrații. Pentru că aceștia au câștigat în instanță drepturi salariale care trebuie să fie plătite de statul român. 

Ministerul Finanțelor și Ministerul Justiției caută, în acest moment, soluții, și asta pentru că, dacă s-ar face toate plățile către magistrați pentru drepturile salariale câștigate în instanță, deficitul bugetar ar crește și mai mult.

×
Subiecte în articol: masuri fiscale masuri de austeritate
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close