Antena 3 CNN Economic Ponta, despre reducerea TVA: Era nevoie ca oamenii să înţeleagă scopul sacrificiilor din ultimii ani

Ponta, despre reducerea TVA: Era nevoie ca oamenii să înţeleagă scopul sacrificiilor din ultimii ani

Ponta, despre reducerea TVA: Era nevoie ca oamenii să înţeleagă scopul sacrificiilor din ultimii ani
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Apr 2015   •   22:27
Scăderea TVA la alimente este o măsură pentru populaţie, pentru ca oamenii să vadă de ce au fost puşi să strângă cureaua în anii care au trecut, a spus premierul Victor Ponta, joi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.
 
"După trei ani în care am strâns cureaua, fără să se mai taie pensii şi salarii, era nevoie ca oamenii să înţeleagă scopul acestor sacrificii din ultimii ani. Avem o mare evaziune fiscală pe care oricum nu puteai s-o reduci, deci aceasta este o măsură perfect sustenabilă, dă un mesaj oamenilor, le explici de ce au suferit", a explicat şeful Guvernului.
 
În plus, Ponta a ţinut să reamintească faptul că măsura reducerii taxei pe valoarea adăugată "nu este niciun risc", dar nu înţelege pozţia PNL.
 
"Dincolo de faptul că FMI şi Comisia Europeană au cerut austeristate, ei sunt consecvenţi, nu au zis niciodată altceva. Singurii care chiar sunt ridicoli sunt cei de la PNL care au propus ei în programul lor de guvernare să reducă TVA şi acum zic că nu se poate", a replicat Ponta.

Premierul Victor Ponta a anunţat, pe 7 aprilie în şedinţa de Guvern, că începând cu data de 1 iunie va fi redusă TVA la 9% pentru toate produsele agroalimentare dar şi pentru toate băuturile nealcoolice. 
 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta TVA
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close