Antena 3 CNN Economic Victor Ponta: De la 1 iunie reducem TVA la 9% pentru toate produsele agroalimentare

Victor Ponta: De la 1 iunie reducem TVA la 9% pentru toate produsele agroalimentare

Victor Ponta: De la 1 iunie reducem TVA la 9% pentru toate produsele agroalimentare
Sursa foto: Foto: gov.ro
07 Apr 2015   •   12:29
Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, în şedinţa de Guvern, că începând cu data de 1 iunie va fi redusă TVA la 9% pentru toate produsele agroalimentare dar şi toate băuturile nealcoolice. 
 
"Vreau să vă prezint dvs, colegilor şi opiniei publice, cum stăm după primul trimestru al anului 2015, ca execuţie bugetară. Anul trecut am avut venituri de 48 de miliarde de lei, bugetul aprobat de Parlament erea de 50, încasările au fost de 55. Pe trei luni de zile, vă rog să remarcaţi, fără să avem creşteri de taxe, ba din contră, dacă ne uităm la CAS. Sunt 5 miliarde de lei în plus, raportat la aceeaşi perioadă de anul trecut. Acum, reducerea TVA la 9%. Este o măsură sustenabilă. Avem banii respectivi. Costul este de 5 miliarde de RON, avem banii aceştia deja după primul trimestru, deci nu e vreo aventură. E foarte clar că ne permitem în acest moment această măsură."
 
Premierul a adăugat că măsura este uşor de administrat şi că orice comerciant are de câştigat în urma acestei măsuri.
 
"Pentru că se aplică la toate alimentele, devine uşor de administrat fiscal. În felul acesta ştim că tot ce înseamnă produs agro-alimentar, pe tot lanţul, are reducerea de TVA la 9%. Este o cotă pe care orice comerciant o poate plăti, fără să intre în faliment sau să fie necompetitiv. În acelaşi timp, toate produsele româneşti pot deveni mai competitive. Şi cei cu produse bio şi cei cu produse tradiţionale. Toţi cei care au nevoie de sprijin îl au în acest TVA redus."

Guvernul îşi menţine totodată intenţia de a reduce cota standard de TVA la 20%, din ianuarie.
 
"Susţinem şi reducerea generală a TVA, la 20%, de la 1 ianuarie2016, alături de celelalte măsuri din Codurile Fiscale", a spus Ponta.
 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close