Antena 3 CNN Economic Preşedintele Casei de Pensii anunţă când se tipăresc noile cupoane de pensii şi cum arată acestea

Preşedintele Casei de Pensii anunţă când se tipăresc noile cupoane de pensii şi cum arată acestea

Preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu, a explicat joi, la Antena 3 CNN, ce va scrie pe noile taloane de pensii, odată cu majorarea punctului de pensie de la 1586 de lei, cât este acum, la 1784 de lei cât va fi în luna ianuarie 2023.

de Georgiana Adam    |    24 Noi 2022   •   16:22

Sunt aproximativ cinci milioane de cupoane de pensii de tipărit, iar procesul acestora va începe pe la jumătate lunii decembrie, având în vedere că trebuie ca actul normativ să fie publicat în Monitorul oficial.

"Orice decizie politică, în speță a coaliției de guvernare, trebuie până la urmă transpusă într-un act normativ publicat în Monitorul Oficial. 

În momentul acesta, chiar în această zi și mâine lucrăm foarte intens împreună cu colegii de la Ministerul Muncii, specialiștii de la Casa Națională de Pensii și cu cei de la Ministerul Muncii pentru a reuși să finalizăm acest act normativ, astfel încât săptămâna viitoare probabil că va intra în ședința de Guvern pentru a fi adoptat. 

Citeşte şiCând intră pensiile în decembrie 2022 şi ianuarie 2023. Anunţ făcut de ministrul Muncii, Marius Budăi

Suntem în grafic, nu avem întârzieri, este timp astfel încât noi aici, la Casa Națională de Pensii, să ne mobilizăm, să reușim să facem toate acele activități specifice nouă. 

Este vorba de niște lucruri strict tehnice, de actualizare a tuturor parametrilor în bazele de date. 

Tipărirea cupoanelor începe undeva pe la jumătatea decadei, pe la 15 decembrie, ar trebui publicat în Monitorul Oficial, în grafic, astfel încât începând chiar cu 1 ianuarie 2023, pensionarii să primească deja pensiile mărite", a precizat preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu, joi, la Antena 3 CNN.

Astfel, dacă acum punctul de pensie este 1586 de lei, din ianuarie 2023, acesta va ajunge la 1784 de lei, în ianuarie 2023.

Spre exemplu, un pensionar care are 1450 de lei pensia ar trebui să regăsească valoarea pensiei pe acest cupon, dar și valoarea ajutorului pentru cei care au pensii sub 1500 de lei, respectiv de 1000 de lei. Suma de 1.000 de lei va veni în două tranșe. 

Tranșa din ianuarie va fi de 500 de lei, deci, pe lângă pensie, va trebui să regăsească și acest bonus scris pe talonul de pensie. 

Un leu în plus la pensie te poate lăsa fără ajutor la factura de la energie electrică

Capcana majorărilor date de guvern la pensie: diferenţa de numai 1 leu vă poate lăsa fără ajutoare.

Persoanele cu pensia sub 1.500 de lei: beneficiază de ajutor suplimentar, ajutor pentru alimente şi ajutor pentru facturi.

Persoanele cu pensia 1.501-2.000 de lei: ajutorul scade. Aşadar, o diferenţă de numai 1 leu la pensie vă poate lăsa fără ajutoare de la stat.

Cum afli data la care ieşi la pensie. Calcul simplu, în 2 minute, explicat pas cu pas, fără să mergi la ghişeu 

Când mă pot pensiona - este o întrebare care îi interesează pe mulţi români, fie că încă lucrează şi urmează să iasă la pensie, fie că deja s-au pensionat, dar anticipat.

Acum puteţi afla în mai puţin de un minut data la care vă puteţi pensiona, fie că e vorba de pensie anticipată, pensie anticipată parţial sau pensie pentru limita de vârstă.

Tot ce aveţi de făcut este să intraţi pe site-ul Casei Naţionale de Pensii Publice, să vă completaţi data naşterii şi sexul, apoi aflaţi data pensionării.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close