Antena 3 CNN Economic Zeci de mii de românii vor primi bani în plus la salariu! Măsura a fost aprobată de Guvern: ”Rezolvăm inechitățile!”

Zeci de mii de românii vor primi bani în plus la salariu! Măsura a fost aprobată de Guvern: ”Rezolvăm inechitățile!”

Mii de românii vor primi bani în plus la salariu, după decizia Guvernului de a ”rezolva inechitățile”. Anunțul a fost făcut de premierul Marcel Ciolacu.

Zeci de mii de românii vor primi bani în plus la salariu! Măsura a fost aprobată de Guvern: ”Rezolvăm inechitățile!”
Sursa foto: Getty Images / vladispas
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mai 2024   •   14:00

Sunt proteste în țară, în ultimele zile, din cauza faptului că românii sunt nemulțumiți de salarii. Aceștia cer bani mai mulți și condiții de lucru mai bune.

În acest context, premierul Marcel Ciolacu a anunțat, astăzi, că Guvernul va aproba, în ședința de joi, majorarea cu 10%, în două tranșe, a salariilor unor categorii de bugetari.

„Începem prin a rezolva unele inechități existente în rândul personalului bugetar. Aprobăm o majorare salarială cu 10% în două tranșe, iunie și septembrie, pentru mai multe categorii de salariați din administrația centrală și locală.

Vorbim în special despre angajații din cultură, de la Registrul Comerțului, agențiile de mediu și funcționarii din primăriile sub 20 de mii de locuitori.

Sunt zone rămase în urmă cu salarizarea față de restul bugetarilor și era corect să luăm o decizie în raport cu cât permit finanțele țării în acest an”, a spus Marcel Ciolacu. 

Premierul a subliniat că există nemulțumiri legate de această majorare, însă este de părere pot fi găsite soluții pentru „structuri de personal mai suplu”, iar din economiile făcute să fie majorate salariile celor care merită.

„Am văzut că există nemulțumiri față de această majorare, considerată prea mică. Chiar în Guvern, sunt angajați care protestează susținând că muncesc prea mult pentru 1000 și ceva de euro pe lună!

Cred că atât la Guvern, cât și la Parlament, și în alte zone ale administrației, atât centrale, cât și locale, putem găsi soluții pentru structuri de personal mai suple.

Din economiile făcute pot fi mărite apoi salariile celor care merită. Și ministerele restante trebuie să finalizeze reorganizarea până pe 30 iunie, ca să reducem numărul bugetarilor, cum s-a întâmplat în fiecare lună din acest an”, a adăugat premierul, potrivit Mediafax

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu salarii bugetari lux
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Zelenski vrea să vină cu propuneri de pace către Rusia
x close