Antena 3 CNN Economic Sorin Grindeanu: "Construcția unui nou drum de mare viteză are finanțarea asigurată"

Sorin Grindeanu: "Construcția unui nou drum de mare viteză are finanțarea asigurată"

Construcția unui nou drum de mare viteză are finanțarea asigurată, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. 

Sorin Grindeanu: "Construcția unui nou drum de mare viteză are finanțarea asigurată"
Sursa foto: Sorin Grindeanu Facebook
de Georgiana Adam    |    28 Mar 2024   •   14:37

El precizează că ruta de mare viteză dintre Craiova și Târgu Jiu, 110,1 km, va fi formată din două secțiuni, autostradă și drum expres.

"Construcția unui nou drum de mare viteză are finanțarea asigurată! Ruta de mare viteză dintre Craiova și Târgu Jiu (110,1 km) va fi formată din două secțiuni cu profiluri diferite (stabilite în baza valorilor de trafic rutier). 

Pentru a putea fi demarată licitația și ulterior construcția au fost astăzi, aprobați de Guvern, indicatorii tehnico-economici atât pentru secțiunea Craiova-Filiași (51,5 km) care va avea profil de autostradă, cât și pentru secțiunea Filiași- Târgu Jiu (58,6 km), care va avea profil de drum expres", a scris ministrul Sorin Grindeanu, pe pagina de Facebook.

El precizează că ambele obiective sunt prevăzute în Programul Investițional 2021-2030, iar pentru implementarea lor este alocată suma totală de 16,53 miliarde de lei (inclusiv TVA).

Construcția acestui drum de mare viteză, care tranzitează județele Dolj și Gorj, este finanțată prin Programul Transport (PT) 2021-2027.

"Sunt convins că putem trece cât mai repede la proiectare și construcție, sunt 51,5 kilometri de autostradă și 59 de kilometri de drum expres. 

Este o investiție de peste 3,2 miliarde de euro din bani europeni și de la buget", spunea la începutul ședinței de Guvern premierul Marcel Ciolacu.

Construcția unui nou drum de mare viteză are finanțarea asigurată! Ruta de mare viteză dintre Craiova și Târgu Jiu...

Publicată de Sorin Grindeanu pe Joi, 28 martie 2024

Material susţinut de PSD

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu PSD drum
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close