Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Medicul acuzat că lasă copiii prematuri să moară s-a întors la spital

Medicul acuzat că lasă copiii prematuri să moară s-a întors la spital

Medicul acuzat că a lăsat un copil născut prematur să moară s-a întors la muncă. El poate merge la spital în fiecare zi, la program normal.

Medicul acuzat că lasă copiii prematuri să moară s-a întors la spital
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Oct 2022   •   16:47

Medicul nu se va ocupa de nașteri în această perioadă, doar va asista şi va face recomandări.

Acuzațiile care se fac la adresa medicului Florian Robe au îngrozit o țară întreagă. Aceste acuzații scot la iveală problemele grave ale sistemului medical românesc, inclusiv lipsa aparaturii medicale, a incubatoarelor, dar de multe ori și lipsa empatiei. 

În fiecare an, în țara noastră se nasc prematur aproximativ 20.000 de copii. Sistemul medical românesc este capabil să salveze doar 60% din totalul acestor bebeluși. Din acest motiv România este fruntașă în Uniunea Europeană la mortalitate infantilă.

Medicul Florian Robe, acuzat că lăsa bebelușii prematuri să moară

Ministerul Sănătății trimite inspecția sanitară de stat după ce cazul a fost făcut public.

Colegiul medicilor începe verificările și declanșează o cercetare disciplinară. Cu toate acestea medicul se poate întoarce la serviciu. Până la finalizarea cercetărilor penale medicul este liber. Medicul este acuzat că a refuzat să îngrijească un copil născut prematur, declarându-l mort, deși celelalte cadre medicale i-au spus că trăiește.

Noi mărturii uimitoare despre medicul de la Polizu. Pacientă: ”Mi-a scăpat copilul în cap, la naștere”

O femeie povesteşte că, în urmă cu 11 ani, acest medic i-ar fi cusut uterul de abdomen. Pacienta s-a confruntat timp de cinci ani cu dureri atroce, până când a descoperit ce problemă avea și a fost supusă unei alte intervenţii chirugicale.

O altă mamă care a născut la termen în anul 2018 a povestit că la naştere medicul Florian Robe i-a scăpat în cap fetiţa, norocul copilului fiind că nu a căzut direct pe podea.

×
Subiecte în articol: Florian Robe Polizu Maternitatea Polizu
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close