Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Testarea antidrog în şcoli | Președintele Federației Părinților: "Trebuie să se facă în condiții de confidențialitate"

Testarea antidrog în şcoli | Președintele Federației Părinților: "Trebuie să se facă în condiții de confidențialitate"

În acest an școlar, elevii ar putea fi testați antidrog în școli, însă doar de către profesioniști și doar cu acordul părinților.

Testarea antidrog în şcoli | Președintele Federației Părinților: "Trebuie să se facă în condiții de confidențialitate"
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Sep 2023   •   17:26

Începând din acest an școlar, elevii ar putea fi testați antidrog, potrivit anunțului ministrului Educației, care a mai adăugat că testarea trebuie să fie realizată doar de profesioniști și doar cu acordul părinților.

Iuliana Constantinescu, președintele Federației Părinților din Sectorul 2, a declarat, la Antena 3 CNN, că este nevoie ca această procedură să fie foarte bine reglementată, iar rezultatul testării să fie confidențial.

"Deocamdată, părinții nu și-au exprimat, în baza unei consultări reale la nivel național, punctul de vedere. Noi am spus, ca federație, că nu ne opunem unei astfel de măsuri.

Este nevoie ca această procedură să fie foarte bine reglementată. Evident, obligatoriu cu acordul părinților. Dacă părintele și-a dat acordul pentru elevul minor sau dacă elevul major și-a dat acordul, nu mai avem nicio problemă în acest sens.

Citește și: Burse de 5.000 de euro pentru cadrele universitare care folosesc metode alternative de predare

Însă, testarea trebuie să se facă în condiții de confidențialitate totală, nu avem nevoie să stigmatizăm acești elevi, nu avem nevoie să-i transformăm în paria școlii, mai ales că pot exista situații în care testele pot da erori fals pozitive și atunci nu trebuie să considerăm din start că acel elev este un consumator", a spus Iuliana Constantinescu, reprezentantul Federației Părinților din Sectorul 2.

×
Subiecte în articol: testare antidrog în şcoli
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close