Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Directorul CFR, despre accidentul feroviar din Teleorman: "A fost o eroare umană | Mecanicul nu a frânat"

Directorul CFR, despre accidentul feroviar din Teleorman: "A fost o eroare umană | Mecanicul nu a frânat"

Directorul CFR, Traian Preoteasa, a vorbit la Antena 3 CNN despre accidentul feroviar din Teleorman. ”A fost o eroare umană, mecanicul trenului nu a frânat”, spune el.

Directorul CFR, despre accidentul feroviar din Teleorman: "A fost o eroare umană | Mecanicul nu a frânat"
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Mar 2023   •   17:20

Mecanicul trenului de pasageri este de vină pentru accidentul feroviar în care 12 oameni au fost răniţi. Este anunţul făcut de directorul CFR Călători, în exclusivitate la emisiunea Decisiv. 

Oficialul a declarat că a stat de vorbă cu mecanicul, care nu a putut da o explicaţie pentru decizia de a trece pe culoarea roşie a semaforului. 

Pe lângă ancheta coordonată de Agenţia de investigare feroviară a fost deschisă şi o anchetă internă, iar mecanicul este cercetat disciplinar. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Am văzut că este o eroare umană(...). A fost probabil un scurt în comunicarea cu organele staţiei şi el nu a frânat la semnalul roşu", a spus Traian Preoteasa, directorul CFR Călători, la Antena 3 CNN.

Citiţi şi: Acuzaţii grave după incidentul feroviar de la Teleorman: "Mecanicul nu ar fi respectat semnalul roşu"

"Este clar o vină umană, el a trecut pe semnalul roşu. De ce, cum şi care sunt condiţiile în care a trecut va stabili comisia de anchetă", a mai spus directorul CFR, adăugând că a vorbit cu mecanicul vinovat şi acesta ştia foarte bine ce are de făcut dar "a mers la ciupeală".

×
Subiecte în articol: Traian Preoteasa accident tren Teleorman
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close