Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Două explozii provocate de ruşi sunt cauzele oficiale ale accidentului aviatic din 2010 în care a murit preşedintele polonez Lech Kaczyncski

Două explozii provocate de ruşi sunt cauzele oficiale ale accidentului aviatic din 2010 în care a murit preşedintele polonez Lech Kaczyncski

Rusia s-ar afla în spatele tragediei aviatice de la Smolensk în care fostul preşedinte polonez Lech Kaczynski a murit în 2010 alături de zeci de alți oficiali de la Varșovia.

Două explozii provocate de ruşi sunt cauzele oficiale ale accidentului aviatic din 2010 în care a murit preşedintele polonez Lech Kaczyncski
Sursa foto: Hepta/Sputnik
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Apr 2022   •   23:26

Accidentul care s-a petrecut la 10 aprilie 2010 s-a soldat cu 96 de morţi, printre care preşedintele Lech Kaczynski şi soţia sa, dar şi mulţi alți oficiali polonezi cu rang înalt, care mergeau în Rusia pentru a aduce un omagiu victimelor masacrului de la Katyn, din 1940.

Cauzele tragediei au făcut obiectul unor dezbateri politice aprinse în Polonia. 

Un investigator al unei companii aeriene a declarat recent că descoperirile iniţiale au fost greşite. Acesta spune că aripa avionului nu ar fi arătat aşa dacă ar fi fost lovită de un mesteacăn.

Investigatorul susţine că au fost explozii la bord! De precizat este că ruşii au încercat la momentul tragediei să protejeze locul căderii şi foarte puţine persoane au avut acces în zona tragediei.

Chiar în zilele care au urmat prăbuşirii avionului, unii membri ai partidului conservator aflat acum la putere, Lege şi Justiţie (PiS), l-au acuzat pe Vladimir Putin, pe atunci prim-ministru, că se află în spatele acestui "atentat".

Misterul tragediei de la Smolensk, în care a fost nimicită conducerea Poloniei, elucidat după 12 ani

Comisia de anchetă poloneză însărcinată cu elucidarea cauzelor catastrofei aviatice produse în 2010 la Smolensk, în Rusia, a prezentat noi elemente care acreditează versiunea unui atentat. Raportul de peste 300 de pagini postat marți pe internet și citat de agențiile de presă internaționale dă de înțeles că este posibil ca dispozitive explozive să fi fost introduse la bordul aparatului în timpul reviziei făcute în Rusia, cu puțin timp înainte.

Aceste reparații, subliniază comisia, au avut loc la uzinele Aviakor din Samara, deținute pe atunci de oligarhul rus Oleg Deripaska, un amic al premierului rus de la acea vreme, Vladimir Putin.

Aflaţi mai multe informaţii urmărind materialul video de mai jos!

×
Subiecte în articol: Lech Kaczynski avion
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close