Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Cinci adevăruri neștiute despre Măciuca, comuna aleasă de George Simion pentru nunta-festival

Cinci adevăruri neștiute despre Măciuca, comuna aleasă de George Simion pentru nunta-festival

Adrian Ursu a prezentat în ediția de vineri a emisiunii Exces de putere cinci adevăruri neștiute despre Măciuca, localitatea din Vâlcea aleasă de liderul AUR, George Simion pentru nunta-festival cu 10.000 de invitați.

Cinci adevăruri neștiute despre Măciuca, comuna aleasă de George Simion pentru nunta-festival
de Gabriel Dano    |    27 Aug 2022   •   00:22

"Am zis așa să vă arătăm 5 lucruri neștiute despre comuna Măciuca și aș începe cu ce cele mai reprezentativ. Știați că în comuna Măciuca există un monument al eroilor. Nu e de mult, e recent ridicat și este închinat celor 116 eroi căzuți pe câmpul de luptă, originari din Măciucă. Cineva însă a avut ideea atât de inteligentă să pună deasupra memoriei acestor eroi acest obiectiv cultural, să zicem, această sculptură.

Acesta este momentul. Eroilor din comuna Măciuca nu știu dacă îl știați. Dacă ați trecut cumva pe acolo și l-ați văzut, dacă nu l-ați văzut, vi-l arătăm noi. Arată ca o măciucă. Este un pic înclinat, adică unii dintre localnici se și îngrijoraseră să nu cadă spre primărie. Slavă Domnului, n-a căzut până acum", a spus Adrian Ursu.

Un alt adevăr în legătură cu comuna Măciuca este amplasarea sa. Geografic, știm că este o localitate din județul Vâlcea. Puțini români au reținut însă cu cine se învecinează. De pildă, probabil nu știați că una dintre comunele alăturate acestei localități-vedetă este Mădulari. Și mai este și o altă localitate, Lungești, care nu e departe de ea.

"Înțeleg că există și o cursă de autobuz Lungești-Măciuca, mă rog, când merge invers, e mai ok că e Măciuca-Lungești. Printre satele componente ale comunei Măciuca este și Ciocănari. Sunt multe sate în componența acestei localități. Dacă vă întrebați cum îl cheamă pe primarul care a oficiat cununia civilă de astăzi de la Măciuca, îl cheamă Mărcoianu", a adăugat Adrian Ursu, la Exces de putere.

Imagini exclusive cu Ilinca Simion în rochie de mireasă | Cum va arăta soția lui George Simion în ziua nunţii

George Simion a trimis în exclusivitate redacției Antena 3, imagini cu costumul său de mire și rochia de mireasă a soției sale pe care le vor purta sâmbătă, la nunta acestora din comuna Măciuca, unde sunt invitate 10.000 de persoane.

Politicianul George Simion se va căsători sâmbătă împreună cu aleasa inimii sale, Ilinca Munteanu.

La nunta care va avea loc în satul Oveselu, din comuna Măciuca, județul Vrancea vor fi prezenți peste 10.000 de invitați, iar accesul se va face pe bază de brățară potrivit liderului partidului AUR.

Acesta a trimis în exclusivitate redacției Antena 3, imagini în care este surprins alături de soția sa în îmbrăcămintea pe care o vor purta amândoi în ziua marelui eveniment.

Tema nunții este tradițional românească, așadar și costumația celor doi miri va fi în stilul portului tradițional românesc.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"O să fie un costum tradiţional din zona Vrancei. L-am făcut la un atelier specializat. O să avem şi  balţi de paie, o să avem şi toate elementele dintr-o nuntă de acum 100-150 de ani. Luna de miere o să o facem în Maramureş. Am primit invitații în Ţara Lăpuşului, la Săpânţa, Transalpina şi Transfăgărăşan", a declarat în urmă cu ceva timp Geroge Simion.

×
Subiecte în articol: George Simion Măciuca
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close