Antena 3 CNN Actualitate Ionel Dancă, noi explicații despre plata dobânzilor acumulate în perioada amânării ratelor

Ionel Dancă, noi explicații despre plata dobânzilor acumulate în perioada amânării ratelor

Șeful cancelariei premierului, Ionel Dancă, a explicat, vineri, la Antena 3, ce se va întâmpla cu dobânzile acumulate la creditele pentru care românii solicită amânare.

Ionel Dancă, noi explicații despre plata dobânzilor acumulate în perioada amânării ratelor
27 Mar 2020   •   23:47

"Ce înseamnă că statul că statul garantează dobânzile care se acumulează în această perioadă: dacă o persoană fizică sau o persoană juridică solicită în această perioadă să amâne plata ratelor pentru o perioadă de până a 9 luni, în cazul în care persoana respectivă nu mai este capabilă să plătească acele dobânzi, sunt plătite de stat. Este vorba de cele acumulate în perioadă de amânare", a spus Ionel Dancă.

"În momentul în care se finalizează perioada de amânare dobânda care a curs se pune la stocul creditului. Dobânda care se acumulează la stocul creditului se eșalonează pe perioada derulării creditului până la finalizarea achitării acestui credit și într-un fel și altul același lucru se întâmplă. Beneficiul pe care îl ai este că poți să plătești dobânda până la finalizarea perioadei de creditare", a adăugat Ionel Dancă.

Acesta a precizat că statul garantează aceste dobânzi pentru o perioadă de 5 ani.

"Atenție, garantează nivelul dobânzilor acumulate pe acestă perioadă. Să spunem că la un credit de 100 de lei se adaugă o dobândă de 10%, care înseamnă 10 lei, pe o periodă de 9 luni. Înseamnă aproximativ 7-8 lei anualizat. În acest moment, acei 7-8 lei, dacă clientul nu este capabil să-i plătească la finalul perioadei de amânare, statul îi garantează băncii că îi plătește el", a conchis Dancă, într-o intervenție telefonică la Exces de putere.

 

 

×
Subiecte în articol: Ionel Dancă Exces de putere
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close