Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Pacienți operați, scoși în stradă. Raed Arafat explică decizia transformării Spitalului Foișor în spital COVID

Pacienți operați, scoși în stradă. Raed Arafat explică decizia transformării Spitalului Foișor în spital COVID

Șeful Departamentului pentru situații de urgență, Raed Arafat, a explicat, vineri, în exclusivitate, la Antena 3, decizia evacuării Spitalului de Ortopedie Foișor din Capitală și transformarea acestuia în unitate medicală suport COVID.

Pacienți operați, scoși în stradă. Raed Arafat explică decizia transformării Spitalului Foișor în spital COVID
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    09 Apr 2021   •   21:26

"Spitalul Foișor, astăzi, după o analiză a situației din București, s-a luat decizia de tranformare a lui în spital pentru COVID. Situația în unitățile de primiri urgențe este serioasă, pentru că astăzi dimineață a trebuit să trimitem pacienți în alte zone, chiar cu un avion militar.

Suntem pe cale a de porni al treilea tir de terapie intensivă la 'Babeș' și se lucrează și noaptea ca să fie conectat la curent de la o sursă, alta decât cea la care era conectat, decizie luată pentru siguranță. În  UPU mai avem pacienți care necesită terapie intensivă. Sunt îngrijiți și acolo, dar nu pot să rămână acolo, pentru că unitățile respective primesc și alți pacienți care ajung, așa că după analiză, Spitalul Foișor are o secție de terapie intensivă de 21 de paturi și are 200 de paturi pe oxigen. 

Avea sub jumătate din secția de terapie intensivă ocupată, din care trei sau patru pacienți care necesită, de fapt, transfer în altă parte de terapie intesivă, din ce mi-au zis colegii", a declarat Raed Arafat, în emisiunea Exces de putere, moderată de Adrian Ursu și Oana Zamfir.

Spitalul de Ortopedie Foişor din Bucureşti, evacuat! Zeci de pacienţi operaţi au fost scoși în stradă fără preaviz.

Zeci de pacienţi, unii dinre ei recent operaţi, au fost nevoiţi să îşi cheme rudele să îi ia acasă. Majoritatea din ei nu sunt din Capitală şi nu ştiu cum vor ieşi din această situaţie delicată.

Aparținătorii pacienților care au fost internați aici așteaptă răspuns. Vorbim de oameni care au venit din zone îndepărtate ale țării pentru a-şi lua rudele bolnave acasă. Oamenii sunt disperați pentru că nimeni nu le-a comunicat ce se va întâmpla cu pacienți care au fost operații în cursul zilei de ieri.

×
Subiecte în articol: Exces de putere Raed Arafat
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close