Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Războiul chipsurilor. O cunoscută marcă a fost retrasă de la vânzare de autorităţile române. Care este motivul

Războiul chipsurilor. O cunoscută marcă a fost retrasă de la vânzare de autorităţile române. Care este motivul

Război etnic pe punga de chipsuri! Autoritățile române au oprit producția de chipsuri a unei companii cunoscute. Iată de ce.

Războiul chipsurilor. O cunoscută marcă a fost retrasă de la vânzare de autorităţile române. Care este motivul
Sursa foto: plavakamenica.hr
de Claudia Popovici    |    13 Iun 2022   •   21:53

Situaţia a fost semnalată de europarlamentarul AUR, Dan Tănase, iar autorităţile române au intervenit. 

Mai exact s-a oprit producția de chipsuri Csíki Csipsz, după ce pe ambalajele a 33 de produse a fost indicat ca loc de producție „Ținutul Secuiesc”, și nu România.

„Astăzi, autoritățile române au oprit producția și distribuția produselor Csíki Chipsz, deoarece 33 de produse sunt numite ca locație de producție în Ținutul Secuiesc, nu România.

Oprirea imediată a fost dispusă în urma raportului activistului român de extremă dreapta Dan Tanasă. Autoritățile române au îndemnat și Fabrica de bere Csík să schimbe numele locației de producție din Ținutului Secuiesc în România.

Ambele companii din Szekelyland au făcut recurs împotriva deciziei și nu se vor opri cu producția și distribuția. Comunitatea Csíki Chips și Csíki Beer Manufacture îi urează domnului Dan Tanasă să „bea apa ursului””, a transmis Csíki Sör, într-un comunicat de presă.

Mai mult, parlamentarul AUR Dan Tanasă a precizat că a sesizat ANPC privind indicarea locului de producţie „Ținutul Secuiesc” apreciind că acest demers „pe lângă insulta la adresa României, prin care este menționată apartenenta judeţului Harghita la aşa-zisul ţinut secuiesc, toate produsele au parte de descrieri şi etichete exclusiv în limba maghiară”.

Reacţia Csíki Sör

Astăzi, autoritățile române au oprit producția și distribuția produselor Csíki Chipsz, deoarece 33 de produse poartă numele de locație de producție, nu România. Reținerea imediată a fost dispusă în urma raportului activistului român de extremă dreapta Dan Tănasă.

Autoritățile române au îndemnat, de asemenea, fabrica de bere Csík să schimbe numele Ținutului Secuiesc în România.

Ambele companii din Sekelyland au făcut apel împotriva deciziei și nu se vor opri din producție și distribuție.

Comunitatea Csíki Chips și Csíki Beer Manufacture îi urează domnului Dan Tănasă „să bea apa ursului”", se arată în comunicatul postat de compania Csíki Sör pe pagina de Facebook a companiei.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close