Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Antreprenor român, despre certificatul verde la muncă: ”Dacă n-am fi atât de implicați, ne-am lua popcorn și ne-am uita ca la film”

Antreprenor român, despre certificatul verde la muncă: ”Dacă n-am fi atât de implicați, ne-am lua popcorn și ne-am uita ca la film”

Antreprenorul Adrian Dragomir a comentat în cadrul emisiunii ”În fața națiunii” posibilitatea introducerii obligativității certificatului verde la locul de muncă.

Antreprenor român, despre certificatul verde la muncă: ”Dacă n-am fi atât de implicați, ne-am lua popcorn și ne-am uita ca la film”
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Oct 2021   •   21:14

Adrian Dragomir spune că, de zeci de ani, între antreprenor și statul român există ”divergențe juridice”:

„Dacă n-am fi atât de implicați în ceea ce se întâmplă, ne-am lua popcorn și ne-am uita ca la film. Pentru noi nu este incoerență pentru că tot ceea ce se întâmplă se întâmplă în același cadru de 30 de ani. Între antreprenor și statul român există divergențe juridice de la căderea comunismului. Tot timpul am fost în această stare de confuzie, de haos, de lipsă de predictibilitate, de legi schimbate de la o lună la alta, iar ceea ce se întâmplă acum se încadrează în acest tipar.

Vedem acest haos total. Se știa că vine valul patru și toate aceste măsuri  care se schimbă de la o zi la alta puteai fi pregătite, analizate, discutate inclusiv cu mediul de afaceri încă de astă-vară. Acum suntem în situația  în care nu avem nimic de spus, trebuie să ne adaptăm. Astăzi a fost 25, este o zi importantă pentru antreprenorii din România, o zi în care ne plătim taxele la stat și mai devreme am verificat să văd ce se întâmplă cu aceste taxe și pot să vă spun că mediul antreprenorial din România are în momentul de față mai puțin de 1% din companiile care au depus bilanț anul trecut cu datorii la stat. Asta înseamnă că indiferent de cât de greu a fost în această perioadă, antreprenorii au fost responsabili față de salariații lor, față de statul român. Statul român nu înțelege că noi, antreprenorii, nu vrem să ne dăm oamenii afară.”

×
Subiecte în articol: antreprenor certificat verde munca
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close