Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Alertă meteo. Val de aer polar peste România înainte de Florii. Prognoza meteo pentru Paște

Alertă meteo. Val de aer polar peste România înainte de Florii. Prognoza meteo pentru Paște

Val de aer polar peste România înainte de Florii. Meteorologii anunță temperaturi minime negative și brumă până joi dimineață. Directorul ANM Elena Mateescu a explicat, la Antena 3, ce ne așteaptă spre finalul săptămânii, dar și cum va fi vremea de Paște.

Alertă meteo. Val de aer polar peste România înainte de Florii. Prognoza meteo pentru Paște
Sursa foto: getty images
de Gabriel Dano    |    13 Apr 2022   •   20:30

"Rămânem în același scenariu, cu alternanțe de zile călduroase, urmate de perioade scurte în care vremea să înregistreze valori sub normalul termic al perioadelor respective pentru că, față de începutul de săptămână, astăzi, mâine și poimâine, până sâmbătă, vom consemna la scara întregii țări valori de până la 25 de grade Celsius în continuare - 25 de grade Celsius reprezintă pragul unei zile de vară în țara noastră - chiar 27 de grade pe parcursul zilei de vineri, după care sâmbătă masa de aer rece va aborda jumătatea nordică a țării, centrul și estul, pentru că valorile temperaturilor vor scădea până la cel mult 10-11 grade, în timp ce în jumătatea sudică vom mai consemna 25 de grade Celsius.

Duminică vremea va deveni rece, chiar deosebit de rece, și în regiunile extracarpatice cu cel mult, valori la scara întregii țări, între 3 și 13 grade. Doar 8-9 grade în Capitală. Precipitații sub formă de ploaie în Muntenia, Olteania și Dobrogea, iar în Transilvania și Moldova, trecător, posibil lapovițe și ninsori, iar la munte vor predomina ninsorile", a spus Elena Mateescu.

De Paște temperaturile vor fi din nou mai scăzute, subliniază șefa ANM.

"Și începutul săptămânii va fi caracterizat tot de o vreme mai rece, pentru ca în mijlocul săptămânii, zilele de 20, 21, 22 aprilie, să consemneze din nou valori maxime de până la 20 - 23 grade Celsius. Este posibil ca sâmbătă și duminică, de sărbătoarea sfintelor Paști, să traversăm din nou o perioadă ușor mai rece. Dar, până atunci vom mai actualiza informațiile", a adăugat Mateescu.

Prognoza meteo joi, 14 aprilie

Vremea se va menţine predominant frumoasã, iar valorile termice vor fi în creştere şi se vor situa peste cele specifice perioadei, însã dimineaţa va fi rece, cu precãdere în centrul ţãrii. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în prima parte a zilei în estul şi sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 0 şi 9 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral şi în Dealurile de Vest. Izolat vor fi condiţii de ceaţã, iar noaptea pe alocuri se va produce brumã în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei.
Presiunea atmosferică va scadea dinspre nord, cu putin sub normalul baric.

Prognoza meteo, vineri, 15 aprilie

Vremea va fi caldã în majoritatea regiunilor, astfel cã temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 27 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare pe parcursul zilei în nord-vestul ţãrii , iar seara şi noaptea în regiunile nordice unde pe alocuri vor fi ploi slabe, mai ales sub formã de aversã, izolat însoţite de descãrcãri electrice. La munte, la altitudini mari, vor fi precipitaţii şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 0 şi 10 grade. Pe spaţii mici spre finalul intervalului vor fi condiţii de ceaţã.
Presiunea atmosferică va continua sa scada, mai notabil dinspre est.

Prognoza meteo, sâmbătă, 16 aprilie

Valorile termice vor fi în scãdere faţã de ziua precedentã în jumãtatea de nord a ţãrii, devenind apropiate de cele normale pentru a doua decadã a lunii aprilie, iar în rest vremea se va menţine caldã. Cerul va avea înnorãri şi va ploua, ziua local în vestul, centrul, nordul şi estul ţãrii, iar noaptea în special în regiunile sudice şi sud-estice. Pe alocuri ploile vor avea şi caracter de aversã, izolat însoţite de descãrcãri electrice. La munte pe parcursul zilei vor fi ploi şi doar la altitudini mari lapoviţã şi ninsoare, iar noaptea treptat vor predomina ninsorile. Vântul va prezenta intensificãri temporare în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari la munte şi în Moldova. Pe arii restrânse, cantitãţile de apã vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 0 şi 9 grade. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de brumã.

Prognoza meteo, duminică, 17 aprilie

Vremea va deveni rece, chiar deosebit de rece în regiunile extracarpatice. Cerul va fi mai mult noros în jumãtatea sud-esticã a ţãrii unde vor fi precipitaţii, sub formã de ploaie în Muntenia, Oltenia şi Dobrogea, iar în Transilvania şi Moldova trecãtor si sub formã de lapoviţã şi ninsoare. La munte va ninge. În restul teritoriului cerul va avea înnorãri temporare şi izolat va ploua. Pe arii restrânse, cantitãţile de precipitaţii vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în vest şi sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 13 grade, iar cele minime între -3 şi 8 grade. Spre finalul intervalului pe alocuri vor fi condiţii de brumã.

×
Subiecte în articol: meteo
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close