Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Amatorism incredibil al unui general rus din Ucraina. Greșeala uriașă pe care câțiva voluntari ucraineni au speculat-o imediat

Amatorism incredibil al unui general rus din Ucraina. Greșeala uriașă pe care câțiva voluntari ucraineni au speculat-o imediat

O armată invizibilă le aduce victorii importante militarilor ucraineni. Nimeni nu o vede, nimeni nu o poate atinge, dar ea este vitală pentru fiecare aspect al luării deciziilor în război.

Amatorism incredibil al unui general rus din Ucraina. Greșeala uriașă pe care câțiva voluntari ucraineni au speculat-o imediat
de Gabriel Dano    |    28 Apr 2022   •   21:11

Undele radio au ajuns să fie esențiale pentru atacurile ucrainenilor asupra invadatorilor ruși, iar armata primește sprijin de la grupări independente care monitorizează totul. Uneori e foarte ușor, pentru că mulți dintre militarii ruși folosesc comunicații necriptate.

Interceptarea unei transmisiuni poate fi făcută de la o distanță foarte mare cu ajutorul tehnologiei: un computer care are atașat un receptor radio și o antenă care poate intercepta transmisiuni pe mai multe frecvențe simultan și care costă în jur de 50 de euro.

Mai multi observatori independenți care folosesc astfel de echipamente s-au unit să ajute armata Ucrainei. Ei fac schimb de informații prin intermediul unor servere dedicate. Una dintre aceste comunități este Ukrainian Radio Watchers. Detalii, în materialul video difuzat de Sabina Iosub în emisiunea "În fața națiunii":

Generalul de brigadă Marius Crăciun a explicat, la Antena 3, cum a fost eliminat un general rus cu ajutorul acestor observatori independenți care au reușit să-i intercepteze convorbirile.

"Toate aceste firme permit procesarea, adunarea, colectarea unui număr impresionant de date și informații care pot fi transformate de analiști în produsul finit care poate să fie o țintă. Vă dau un exemplu: un general rus supărat că i s-a blocat coloana de tancuri și transportoare blindate, a vorbit prin radio securizat, nu i s-a răspuns cum trebuie. A vorbit prin telefon mobil, l-a sunat pe comandantul care era în față, a vorbit cu el, l-a întrebat ce se întâmplă.

În momentul acela a fost interceptat de toate aceste elemente, a fost identificat pe bază de amprentă vocală și o echipă de lunetiști ucraineni a interceptat itinerariul acestui general și l-au scos din luptă", a spus gen. Marius Crăciun.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close