Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Noi ameninţări ale Rusiei. La ce trebuie să fie atentă România

Noi ameninţări ale Rusiei. La ce trebuie să fie atentă România

Radu Tudor, analist militar, a prezentat la Antena 3 CNN, declarațiile de ultimă oră ale comandantului forțelor strategice ale Federației Ruse, generalul colonel Serghei Karakaiev. Rusia dezvoltă arme care să poată trece de scutul antirachetă din Europa.

Noi ameninţări ale Rusiei. La ce trebuie să fie atentă România
Sursa foto: Captură Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Dec 2022   •   20:39

Acest general spune că Rusia dezvoltă acum arme foarte puternice împotriva sistemului de apărare al NATO, sistem de apărare care are unele elemente și pe teritoriul României, a arătat Radu Tudor. 

Rusia adoptă măsuri pentru a reduce eficacitatea sistemelor de apărare antirachetă ale SUA în Europa, a declarat comandantul şef al forţelor strategice ruse, general colonelul Serghei Karakaiev, într-un interviu publicat vineri de cotidianul Krasnaia Zvezda, citat de EFE.

Rusia vrea rachete greu de detectat de sistemele de apărare

"Trupele de rachete strategice efectuează o serie de măsuri tehnico-militare care permit să reducă într-un grad suficient eficacitatea apărării antirachete a SUA în Europa şi garantarea îndeplinirii sarcinilor trasate", a susţinut Karakaiev.

Oficialul rus a explicat că aceste măsuri se referă îndeosebi la crearea de "noi sisteme de rachete dotate cu mijloace moderne de combatere a apărării antiaeriene, luând în calcul caracteristicile estimate ale viitoarelor sale sisteme informatice şi de atac".

Rusia dezvoltă arme care să poată trece de scutul antirachetă din Europa

Generalul colonelul rus a adăugat că se lucrează la noi sisteme pentru ca rachetele şi ogivele să fie mai greu de detectat, precum şi la sporirea capacităţii de variere a traiectoriei rachetelor balistice intercontinentale.

În plus, Karakaiev a anunţat că anul viitor vor începe lucrările pentru fabricarea unei noi rachete intercontinentale mobile, care va putea fi lansată din "orice regiune a teritoriului Federaţiei Ruse".

Radu Tudor, analist militar: "Noi avem un sistem de apărare antirachetă. Rușii vor să-l distrugă"

"Ca să fie simplu și clar, noi avem un sistem de apărare antirachetă. Rușii vor să-l distrugă, să-l penetreze. Ei vor să creeze niște rachete agresor și au declanșat deja acest proces în speranța că vor distruge apărarea noastră", a explicat Radu Tudor.

"Tot într-o mentalitate de război, tot într-o mentalitate agresivă, tot cu îngrijorarea masivă din partea noastră că Rusia și-ar dori un război cu NATO", a mai spus Radu Tudor.

Karakaiev a informat că, în 2023, forţele strategice ale ţării intenţionează să efectueze opt lansări de probă cu rachete balistice intercontinentale, dublu faţă de anul în curs.

''În 2022 s-au efectuat patru lansări cu rachete strategice, care au confirmat fiabilitatea ridicată a sistemelor de rachete'', a declarat militarul rus, care a vorbit printre altele de noua rachetă balistică intercontinentală Sarmat.

×
Subiecte în articol: Rusia scut antiracheta România radu tudor
Parteneri
Rezultatele anchetei în cazul pacienților morţi la Spitalul Pantelimon
x close