Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Antena 3 CNN deschide uşa centrelor comunitare ale UNICEF. Poveşti şi gesturi care impresionează până la lacrimi

Antena 3 CNN deschide uşa centrelor comunitare ale UNICEF. Poveşti şi gesturi care impresionează până la lacrimi

Antena 3 CNN se alătură UNICEF România într-o campanie menită să deschidă ochii şi sufletele românilor, în ceea ce privește problematica micuţilor cu dizabilităţi.

Antena 3 CNN deschide uşa centrelor comunitare ale UNICEF. Poveşti şi gesturi care impresionează până la lacrimi
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iul 2023   •   22:00

La nivel global, unu din zece copii prezintă o dizabilitate, fiind o problemă serioasă a prezentului.

Datorită campaniilor UNICEF, mulți copii cu dizabilități au șansa de a fi sprijiniți și integrați în societate, astfel încât viața lor să devină mai bună.

Astfel, în centrele comunitare integrate ale UNICEF, copiii au acces la servicii specializate, precum fizioterapie sau logopedie, necesare în procesul de recuperare.

Antena 3 CNN se alătură UNICEF România și sprijină campaniile inițiate în scopul integrării copiilor cu dizabilități.

Discriminarea, cea mai mare problemă în România

Din păcate, în România, pe lângă lipsa specialiștilor și a accesului la educație, copiii cu dizabilități se confruntă cu discriminarea și cu un risc accentuat de violență din partea celorlalți.

"Copiii cu dizabilități sunt expuși unui risc crescut de violență. De asemenea, din nefericire, copiii cu dizabilități se confruntă cu un risc sporit de sărăcie, pentru că nu au acces la educație și nu sunt disponibile locuri de muncă pentru ei.

Una dintre marile probleme este reprezentată de discriminare, pentru că, în continuare, copiii cu dizabilități se confruntă cu această problemă", a spus Anna Riatti, reprezentant UNICEF în România.

Prezentă în platoul Antena 3 CNN, Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a subliniat că sprijinirea acestor copii, în vederea integrării lor în societate, necesită un efort comun, venit atât din partea statului, cât și din partea specialiștilor.

"Este nevoie de mai mult pentru acești copii. Este nevoie de mai multă susținere din partea statului, de mai mulți specialiști care să vină în sprijinul acestor micuți, mai mulți consilieri școlari, psihologi.

Într-adevăr, o îmbrăţişare din partea acestor copii înseamnă ceva ce nu poate fi exprimat în cuvinte", a spus Natalia Intotero, ministrul Familiei.

Cei care vor să se alăture campaniei "Vreau să ajut" pot face o donație lunară pe: beatrice.unicef.ro sau darius.unicef.ro.

×
Subiecte în articol: UNICEF România pentru FIECARE copil
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close