Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Interesele ascunse ale Austriei. Posibilele motive din spatele votului Austriei împotriva României

Interesele ascunse ale Austriei. Posibilele motive din spatele votului Austriei împotriva României

Jurnalistul Radu Tudor a prezentat joi seară, la Antena 3 CNN, posibilele motive din spatele votului Austriei împotriva României.

Interesele ascunse ale Austriei. Posibilele motive din spatele votului Austriei împotriva României
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Dec 2022   •   21:15

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne a respins joi aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen, două voturi fiind împotrivă, în condiţiile în care era nevoie de unanimitate.

România nu intră în Schengen. Austria a votat împotrivă, Olanda a votat împotriva Bulgariei, care e la pachet cu România.

Interesele ascunse ale Austriei. Iată posibilele motive din spatele votului:

1. Un joc în favoarea Rusiei, o ţară pe care Austria o cultivă economic, financiar, bancar, energetic. Miliardele Rusiei alimentează multe conturi austriece şi Viena a lovit în Romania în siajul unor ample acţiuni anti-occidentale din partea Moscovei.

2. Intoleranţa extremă pe care majoritatea austriecilor o manifestă faţă de imigranţi şi străini.

Viziuni de extremă dreapta se regăsesc în mai multe zone ale societăţii austriece. Votul politic pentru partidul cancelarului Austriei depinde şi de retorica împotriva imigranţilor şi a extinderii spaţiului Schengen.

3. Şantaj asupra Comisiei Europene să aloce mai mulţi bani Austriei pentru migranţi şi să impună cote pentru fiecare ţară membră a Uniunii Europene de preluare a migranţilor.

4. Folosirea României drept ţap ispăşitor pentru problemele politice ale partidului cancelarului Austriei şi inventarea unui vinovat de serviciu pentru migranţii care trec de-a valma prin Croaţia, pe care Austria o susţine în Schengen.

 

×
Subiecte în articol: Austria Schengen
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close