Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Cosmin Andreica, liderul Europol: "Horodniceanu urmărea mașina de poliție și a depășit-o"

Cosmin Andreica, liderul Europol: "Horodniceanu urmărea mașina de poliție și a depășit-o"

Cei doi poliţişti din Iaşi care au fost intimidaţi de Daniel Horodniceanu sunt anchetaţi de superiori. Aceştia au fost chemaţi la departamentul Control Intern unde au dat explicaţii superiorilor despre incidentul cu fostul şef al DIICOT.

de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mai 2023   •   20:54

După incidentul în care este implicat fostul șef al DIICOT, superiorii celor doi agenți au deschis o anchetă internă și vor să afle dacă aceștia au acționat sau nu conform funcției pe care o au. Polițiștii nu sunt cercetați disciplinar, ci sunt supuși, la nivel intern, unor verificări. 

Imaginile surprinse în momentul incidentului au fost de asemenea analizate și urmează să se stabilească modul în care acestea au ajuns în spațiul public. 

Inspecția Judiciară s-a autosesizat în cazul lui Daniel Horodniceanu pentru a stabili dacă există vreo abatere disciplinară

Au apărut primele imagini cu Daniel Horodniceanu, fostul procuror şef DIICOT după scandalul cu poliţia.

Daniel Horodniceanu, fostul procuror şef DIICOT se ascunde de presă. Aceasta a venit la şedinta secţiei de procurori a CSM, dar a evitat să vorbească cu jurnaliştii după episodul în care a încercat să intimideze polițiștii de la rutieră.

Citeşte şi: Primele imagini cu Daniel Horodniceanu după scandalul cu poliția

Între timp, Inspecţia Judiciară analizează imaginile de la incident şi verifică dacă sunt îndeplinite circumstanţele pentru începerea anchetei.

Vezi și: Prima reacție a lui Daniel Horodniceanu după scandalul cu poliția: ”O scenetă bine pusă la punct de doi polițiști care mă cunoșteau!”

Liderul sindicatului Europol, Cosmin Andreica, a vorbit, marţi, în exclusivitate la Antena 3 CNN, despre felul în care au acţionat poliţiştii în cazul fostului șef al DIICOT.

"Cred că se și poate constata faptul că tocmai domnul Horodniceanu urmărea mașina de poliție și a depășit-o. Cu alte cuvinte, nu poliția l-a urmărit pe domnul Horodnicianu, ci domnul Horodnicianu era în spatele mașinii de poliție și a efectuat acea manevră fără a o semnaliza. Deci nu se pune problema de un astfel de scenariu sub nicio formă", a spus el, referitor la faptul că Daniel Horodniceanu acuză o scenetă bine pusă la punct.

Potrivit lui Andreica, în momentul în care polițiștii au folosit semnalele acustice și luminoase, Horodniceanu a frânat brusc în fața mașinii de poliție, a coborât înaintea polițiștilor şi i-a luat la rost pentru faptul că a fost oprit.

"De la acel moment este pornită înregistrarea pe telefon mobil. Sigur s-a încercat folosirea și bodycam-ului, dar nu există înregistrare pe el din cauza defecțiunii. Iar ulterior sunt două pasaje care înregistrează întreaga interacțiune cu domnul Horodniceanu de la momentul în care îl legitimează și acesta într-un final după ce îşi flutură legitimația de procuror prezintă și actele de identitate", a mai spus Andreica la Antena 3 CNN.

Vă amintim că duminică au apărut în spațiul public imaginile în care Daniel Horodniceanu încerca să intimideze polițiștii care l-au oprit. Vicepreședintele CSM a transmis că imaginile sunt prelucrate tocmai pentru a-i strica imaginea. 

Nu este prima oară când fostul șef DIICOT are probleme cu polițiștii

În urmă cu 9 luni el a fost prins în timp ce conducea cu 169km/h, într-o zonă în care viteza legală era de 100km/h. I s-a suspendat atunci permisul de conducere pentru 90 de zile, însă a făcut contestație.

În primă instanță, judecătorii le-au dat câștig de cauză polițiștilor, însă Daniel Horodniceanu a făcut apel.

 

×
Subiecte în articol: Daniel Horodniceanu
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close