Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Deputat ucrainean, reacție la Antena 3 după discursul halucinant al lui Vladimir Putin

Deputat ucrainean, reacție la Antena 3 după discursul halucinant al lui Vladimir Putin

Parlamentarul ucrainean Inna Sovsun a făcut un apel, în direct la Antena 3, pentru ca țara sa să fie ajutată să supraviețuiască războiului dezastruos ordonat de Vladimir Putin. Oficialul a comentat, în direct, cel mai nou discurs al liderului de la Kremlin.

Deputat ucrainean, reacție la Antena 3 după discursul halucinant al lui Vladimir Putin
de Gabriel Dano    |    03 Mar 2022   •   19:39

"Situația este bineînțeles tensionată, cel mai greu este în Harkov, orașul meu natal. În urma bombardamentelor rușilor oamenii s-au ascuns în buncăre, alături de copiii lor. Este cumplit ce face Putin orașului meu natal. Au pus stăpânire pe orașul Herson, au reușit să controleze această zonă.

Am încredere în armata ucraineană că vor răspunde acestor atacuri. Situația în Kiev, acolo unde mă aflu în prezent, este mai mult sau mai puțin controlată, dar sunt multe trupe în jurul orașului. Multe convoie rusești au fost distruse, dar și mai multe sate și orașe din apropiere e Kiev au fost atacate.

În legătură cu negocierile, sincer, sunt pesimistă, pentru că situația pentru noi este destul de simplă: rușii ne vor morți, iar noi vrem ca ei să plece. E foarte puțin loc de compromis. Nu știu dacă rușii vor recunoaște că pierd războiul terestru. Cred că vor continua să ne bombardeze orașele și cred că cel mai mult ce putem obține de la ei este stabilirea unor coridoare umanitare pentru a reuși să scoatem oamenii din orașele care sunt bombardate. Dar, sincer, nu am încredere în ce spune Rusia.

Despre discursul din această seară a președintelui rus Vladimir Putin, parlamentarul Inna Sovsun a declarat:

"Cred că Putin este un mincinos, minte întreaga lume. A mințit și atunci când a spus că nu va ataca Ucraina, minte și acum când spune că ne folosim civilii ca scuturi umane. Ați văzut cum bombardează periferiile orașelor, au fost uciși peste 20 de copii ucraineni, au fost distruse mii de case.

Cred că în acest punct trebuie să încetăm să mai ascultăm ce spune Putin. Vorbim despre un om nebun care minte tot timpul. Noi nu putem să supraviețuim fără sprijinul vestului. Vă rog, ajutați Ucraina să supraviețuiască acestui război dezastruos al lui Putin"

Vladimir Putin a afirmat în această seară că atacul în Ucraina merge conform planului și i-a lăudat pe soldații ruși, numindu-i ”adevărați eroi”. Acesta a spus că armata rusă luptă cu neo-naziști și că armata ucraineană folosește civilii ca scuturi umane, împiedicănd refugiații să plece din țară.

De asemenea, liderul de la Kremil a ținut un scurt moment de reculegere pentru soldații uciși în război și a transmis că autoritățile ruse vor plăti o indemnizație unică, de 7.421.000 de ruble,  familiilor victimelor războiului din Ucraina.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Război Ucraina
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close