Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Experții arată cum putem fi urmăriți oriunde în lume, în baza datelor din telefonul mobil

Experții arată cum putem fi urmăriți oriunde în lume, în baza datelor din telefonul mobil

Laurenţiu Matache, expert în IT, și colonelul SRI în rezervă, Tudor Păcuraru, au explicat, la Antena 3 CNN, cum poate fi urmărit traseul unei persoane cu ajutorul telefonului.

Experții arată cum putem fi urmăriți oriunde în lume, în baza datelor din telefonul mobil
Sursa foto: getty images
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Noi 2022   •   21:31

Austria a acuzat România că inundă Europa cu migranți după ce autoritățile austriece ar fi verificat datele din telefoanele a zeci de mii de migranți, iar acestea ar fi indicat că migranții au trecut prin țara noastră înainte să se îndrepte spre țările din vest.

Cancelarul Austriei Karl Nehammer a explicat motivele pentru care se opune aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen.

El a spus că Austria sprijină Croația în procesul de aderare, dar nu și România și Bulgaria. 

Potrivit lui Nehammer, analizele telefoanelor mobile ale migranților din Austria au arătat că cei mai mulți dintre ei nu au venit prin Croația, ci pe ruta Balcanilor de Est, prin Bulgaria, România și Ungaria.

Austria acuză România că inundă Europa cu migranţi

"Poţi vedea traseul unui telefon mobil de la intrarea într-o anumită arie până la ieşirea lui din aria de acoperire", a spus Laurenţiu Matache, realizator Antena 3 CNN.

"Pot să fie anumite erori. Eu mă aflu la graniţă cu Bulgaria şi am pe telefonul meu reţelele din Bulgaria. Am semnal la fel de puternic", a mai spus Laurenţiu Matache.

Colonelul SRI în rezervă Tudor Păcuraru spune că întreaga problemă e lipsită de o bază reală.

Aflaţi mai multe informaţii urmărind materialul video de mai jos!


 

×
Subiecte în articol: migranti telefon mobil Tudor Păcuraru
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close