Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Gabriela Firea, măsuri de protecţie pentru copiii orfani ai Ucrainei

Gabriela Firea, măsuri de protecţie pentru copiii orfani ai Ucrainei

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a declarat astăzi la Antena 3 că în prezent în România sunt peste 22.000 de copii din Ucraina. Au fost aproape 60.000, dar mulţi au plecat către alte ţări, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea, măsuri de protecţie pentru copiii orfani ai Ucrainei
Sursa foto: Facebook/Gabriela Firea
de Silvia Preda    |    04 Mar 2022   •   20:04

"Există un număr impresionant de copii care se află pe teritoriul ţării noastre. Unii sunt cu părinţi, alţii sunt cu rude sau cu persoane apropiate. Dar avem şi o altă categorie sensibilă şi specială în sensul prevederilor legale pe care trebuie să le accesăm şi anume copiii care provin din centrele de plasament din Ucraina, fie copii orfani sau copii care au fost daţi în grija statului", a spus Gabriela Firea, ministrul Familiei, la Antena 3.

"Aceşti copii instituţionalizaţi, potrivit legislaţiei europene şi naţionale, nu pot fi transmişi unor alte familii sau la anumite instituţii hoteliere ori asociaţii sau fundaţii ci doar către acele entităţi care respectă prevederile legale", a mai spus Gabriela Firea.

Aseară au venit 85 de copii instituţionalizaţi din Ucraina

"Aceştia au fost preluaţi de DGASPC Tulcea şi IGSU şi împreună i-am transferat către DGASPC Prahova şi Braşov", a declarat Firea.

Război în Ucraina | Specialiștii de la centrala nucleară Zaporojie lucrează sub amenințarea armei 

Este ziua a noua a războiului din Ucraina şi deja e clar că nu se va termina curând. În ciuda restricţiilor impuse Rusiei de majoritatea ţărilor democratice, Vladimir Putin nu dă înapoi. 90% din armata sa e plasată la graniţa Ucrainei, potrivit Pentagonului.

Între timp, peste localităţile ucrainene cad bombe şi mor oameni nevinovaţi.

Citiţi şi: Separatiștii din Transnistria cer recunoașterea internațională ca stat și anunță că vor relații diplomatice cu Republica Moldova | Scenariul amintește de cel aplicat în Donbas

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea copii orfani Ucraina
Parteneri
El este următorul sfânt al României, propus pentru canonizare în 2025
x close