Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Un general antimafie din Italia face dezvăluiri despre operaţiunile mafiei italiene în România

Un general antimafie din Italia face dezvăluiri despre operaţiunile mafiei italiene în România

Paolo Sartori, un general antimafie din Italia, a făcut dezvăluiri despre operaţiunile mafiei italiene în România. Într-un interviu pentru o publicaţie din Italia, generalul a povestit că în anii 2000, mafioţii veneau în România cu valizele pline cu bani şi cumpărau firme, centre comerciale sau cazinouri.

Un general antimafie din Italia face dezvăluiri despre operaţiunile mafiei italiene în România
Sursa foto: getty images | cyano66
de Ştefan Petrică    |    05 Ian 2023   •   21:49

Paulo Sartori este şeful poliţiei din Vicenza şi fost coordonatorul operativ italian pentru Europa de Est, Rusia și Liban.

În România a venit prima dată în 1999 și a participat împreună cu Ministerul de Interne la mai multe operațiuni de amploare, printre care Operațiunea Property, în urma căreia s-au făcut foarte multe arestări.

Paolo povestește pentru presa italiană că în anii 2000, mafioții italieni veneau cu valizele de bani în România și cumpărau în momentul acela centre comerciale, firme sau cazinouri.

Concluzia generalului de poliție din Vicenza Paulo Sartori este că ruta balcanică este noul centru al crimei organizate care se ocupă de traficul de imigranți.

Războiul din Ucraina a accentuat problema securității în zonă, inclusiv la granița României.

"Cele mai structurate și mai bine poziționate organizații criminale la scară trans-națională au simțit imediat noua relevanță geostrategică a Balcanilor. Cea mai mare îngrijorare provine din faptul că această zonă a devenit un fel de nod pentru introducerea ilegală de migranți în Europa de Vest", a declarat Paulo Sartori pentru presa italiană.

"În primăvara lui 2016 așa-numita rută balcanică fusese sigilată, cu controale extinse în zonă. Numai că, între timp, traficanții au deschis alte căi pentru a alimenta piața de migranți care este în creștere. Războiul ruso-ucrainean a dus la un exod masiv de refugiați, iar una dintre cele mai mari îngrijorări pentru Uniunea Europeană este faptul că minorii care fug din calea conflictului riscă să ajungă exploatați de organizațiile criminale", a mai declarat generalul.

×
Subiecte în articol: România mafie Italia
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close