Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Herman Berkovits, detalii neştiute de la întâlnirea dintre Marcel Ciolacu şi Benjamin Netanyahu

Herman Berkovits, detalii neştiute de la întâlnirea dintre Marcel Ciolacu şi Benjamin Netanyahu

Dr. Herman Berkovits, medicul personal al premierului Beniamin Netanyahu, a oferit detalii exclusive neștiute din vizita în Israel a prim-ministrului Marcel Ciolacu.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Oct 2023   •   22:04

Întâlnirea dintre Marcel Ciolacu şi premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost descrisă de presa locală din Israel, dar şi de cea străină în termeni foarte elogioși. Mai exact, Marcel Ciolacu a fost considerat primul lider politic din Occident care vizitează Israelul de la izbucnirea războiului.

Întrebat despre culisele acestei întâlniri, la care a şi participat în calitate de intermediar între cele două delegații oficiale, Dr. Herman Berkovits, medicul personal al premierului Beniamin Netanyahu şi consul onorific, a spus: 

"A fost o întâlnire foarte frumoasă şi caldă.Îmi permit să vă descriu exact ce s-a întâmplat ca să se știe în România, fiindcă am auzit tot felul de lucruri neadevărate şi minciuni. 

În primul rând premierul Marcel Ciolacu a fost primit de premierul Netanyahu cu care a purtat o discuție scurtă, apoi s-au retras într-o sală de ședință alături de cele două delegații oficiale, din care am făcut şi eu parte.

Acolo prim-ministrul Marcel Ciolacu a vorbit și cu ministrul de Externe, dar şi cu reprezentanții presei din România şi Israel, după care a reluat discuțiile cu premierul Benjamin Netanyahu. A fost o discuție liberă între cei doi premieri.

"Premierul Marcel Ciolacu a fost informat despre situaţia reală din teren"

Apoi s-a trecut la faza oficială când s-au dat declarații cu privire la cele două țări, o discuție de 45 de minute foarte intensă și foarte bună.

Am avut și eu o parte în această legătură între cele două guverne. Știți foarte bine legătura mea sufletească în ceea ce privește România și pentru mine fost foarte important ca primul prim-ministru să fie Marcel Ciolacu. 

După-masă a venit cancelarul german, Olaf Scholz, și mâine îl avem pe președintele Joe Biden, apoi poimâine pe Emanuel Macron, etc.

S-au discutat lucruri foarte concrete, printre care sprijinul şi solidaritatea României faţă de noi. S-a discutat şi de situaţia celor răpiți care sunt în jur de 200 de oameni, din care majoritatea sunt copii, tineri şi femei.

Premierul Benjamin Netanyahu i-a descris extrem de detaliat situaţia noastră premierului Marcel Ciolacu. Mă refer la toată această situaţie, la toate ororile prin care au trecut copii şi femeile israeliene, familiile mutilate şi sutele de cadavre carbonizate care până acum au rămas neidentificate. Vă daţi seama că asta este o mare tragedie pentru noi.

La sfârșitul discuției delegația israeliană i-a prezentat premierului Marcel Ciolacu şi delegaţiei române o serie de fotografi şi informații care din motive bine întemeiate nu au putut fi prezentate la TV sau în spaţiul public. Eu nu le-am văzut, însă am asistat la acest moment. Cred că s-a înțeles că Hamas nu este doar o organizație teroristă este ISIS şi aşa cum a spus şi preşedintele Joe Biden această organizație trebuie distrusă", a spus  Dr. Herman Berkovits, medicul personal al premierului Beniamin Netanyahu

"Operaţiunea terestră în Fâşia Gaza trebuie să aibă loc. Hamas trebuie eliminat"

Întrebat apoi dacă are detalii despre operațiunea terestră pregătită de Israel în Fâşia Gaza, Berkovits a spus:

"Avem o concentrare mare de trupe formate din oameni cu vârste de 30 și 40 de ani. O am pe fata mea care este şi e luptătoare şi este şi ea acolo pentru că această organizație trebuie eliminată.

Cu toții așteptăm această operațiune care trebuie să aibă loc pentru că trebuie eliminată această formațiune pe care o avem lângă noi de 7-10 ani.

În timp ce vorbesc cu dvs se trage cu rachete în Tel Aviv. Ei au incă rachete digital şi nu au nevoie de conducători. Liderii şi teroriștii stau ascunși în acele tuneluri subterane în care au fost băgați toţi banii care erau destinați cetăţenilor defavorizați", a mai spus Dr. Herman Berkovits, medicul personal al premierului Beniamin Netanyahu, la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close