Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Maiorul Ion Dragostin, sărbătorit de autorităţi la împlinirea a 100 de ani."Erau aproape 10.000 de veterani, acum au rămas sub zece"

Maiorul Ion Dragostin, sărbătorit de autorităţi la împlinirea a 100 de ani."Erau aproape 10.000 de veterani, acum au rămas sub zece"

Maiorul Ion Dragostin a împlinit venerabila vârsta de 100 de ani și se numără printre puținii veterani de război pe care îi mai are țara noastră.

Maiorul Ion Dragostin, sărbătorit de autorităţi la împlinirea a 100 de ani."Erau aproape 10.000 de veterani, acum au rămas sub zece"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mar 2023   •   22:14

Azi, 3 martie, maiorul Ion Dragostin a împlinit vârsta de 100 de ani, iar autoritățile din județul Brăila l-au sărbătorit cu mare fast.

Fostul comandant al bateriilor antiaeriene din Armata Română a fost invitat la Primăria Romanu, unde l-a întâmpinat chiar edilul comunei.

De asemenea, pe lângă autoritățile din județ, patru generații din familia lui Ion Dragostin s-au adunat să-l serbeze pe veteran.

Emoționat de felul în care a fost primit, maiorul a vorbit despre experiența sa din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Citește și: Soldat din Arad, trimis în fața Tribunalului Militar după ce a răspuns unui ordin de la superior cu "o să încerc"

"Am răbdat de foame și de sete. Am băut apă din lac. Sper să nu mai fie război!", a spus veteranul.

De la eveniment nu au lipsit nici reprezentanții asociațiilor de veterani din Brăila.

"Ne aducem aminte de ei puțin cam târziu. În 1990 erau aproape 10.000 de veterani, acum au rămas sub zece", a spus generalul Constantin Giurea, preștedinte Cultul Eroilor Brăila.

×
Subiecte în articol: veteran de război 100 de ani
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close