Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Niculae Bădălău a scăpat de arest. Instanța l-a plasat sub control judiciar

Niculae Bădălău a scăpat de arest. Instanța l-a plasat sub control judiciar

Judecătorii au decis, vineri, înlocuirea măsura arestării preventive a inculpatului Bădălău Niculae cu măsura controlului judiciar.

de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mar 2023   •   20:45

Pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, inculpatul Niculae Bădălău trebuie să respecte obligațile legale, a stabilit Curtea de Apel.

Niculae Bădălău a fost arestat preventiv în 28 noiembrie 2022, fiind acuzat de trafic de influență și dare de mită în formă continuată.

Bădălău este acuzat că i-a promis mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.

"În zilele de 9 august 2022 și 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un anumit contract unei societăți administrate de o rudă a inculpatului. Contractul viza „Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă…,” fiind estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA. În schimbul acestui „serviciu”, inculpatul ar fi promis că va determina o persoană din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), asupra căreia a lăsat să se înțeleagă că are influență, să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de primăria respectivă. În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind „Înființare rețea de alimentare cu apă...”, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit primarului mai multe sume de bani pentru ca, în schimb, acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme", arată DNA în rechizitoriu.

Citiţi şi: Niculae Bădălău, trimis în judecată pentru trafic de influență și dare de mită

Potrivit DNA, la data de 19 noiembrie 2022, Niculae Bădălău i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% (170.000 euro) din valoarea contractului menționat mai sus, dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmărea să o obțină pentru aceeași firmă, de la primăria respectivă.

Ulterior, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, Bădălău i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă în legătură cu contractul în derulare.

×
Subiecte în articol: Niculae Badalau arest
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close