Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii “Se simte de parcă ai lua foc". În SUA şi Europa se bat toate recordurile istorice de temperatură

“Se simte de parcă ai lua foc". În SUA şi Europa se bat toate recordurile istorice de temperatură

Nu doar Europa fierbe la temperaturi de foc. Şi în Statele Unite un val de caniculă a adus  temperaturi greu de suportat, din Florida până în California. Mai mult de 20 de recorduri de temperatură zilnice au fost egalate sau depăşite, iar situaţia nu pare să se îmbunătăţească.

“Se simte de parcă ai lua foc". În SUA şi Europa se bat toate recordurile istorice de temperatură
Sursa foto: Gettyimages | ugurhan
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iul 2023   •   13:48

“Se simte de parcă ai lua foc după ce ai stat o vreme afară”, spun oamenii din Arizona.

Peste 65 de miliuoane de oameni din SUA se află sub alertă de căldură în 14 state, marţi, de la o coastă la alta.

În Phoenix, Arizona, locuitorii au îndurat 18 zile consecutive cu 43 de grade sau mai mult. Recordul pentru cea mai lungă serie de zile a fost doborât marţi, când temperaturile au fost în continuare ridicate.

În Buckeye, căldură este acuzată de moartea unui bărbat care mergea spre o staţie de pompieri, după ce bicicleta sa a făcut pană în weekend. 

Temperaturi periculoase sunt înregistrate în întreaga regiune. El Paso, Texas, a atins 37 de grade pentru a 32-a zi consecutivă. 

Serviciul Naţional de Meteorologie a anunţat pe Twitter că „nu se întrevede un sfârşit”.

Reţeaua electrică a statului resimte presiune cererii record, dar rezistă datorită resurselor suplimentare. 

„Astfel, vedem că stocarea energiei şi energia solară joacă un rol mult mai important decât acum câţiva ani”, spun specialiştii în energie. Acum, menţinerea răcorii şi evitarea soarelui arzător ar trebui să fie prioritatea. 

„Şi este aproape imposibil să fii afară, mai ales într-un loc neumbrit, în acest moment, şi să te menţii la nivelul cantităţii de lichide pe care ai putea să le bei. În mod ideal, ai fi într-un loc cu aer condiţionat sau stropit cu apă”, precizează medicii.

×
Subiecte în articol: căldură val de caldura caldura extrema
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close