Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Radu Tudor, despre întâlnirea Biden-Putin: "Proximitatea ţării noastre faţă de zona de conflict este îngrijorătoare"

Radu Tudor, despre întâlnirea Biden-Putin: "Proximitatea ţării noastre faţă de zona de conflict este îngrijorătoare"

Radu Tudor, analist militar, a comentat dialogul dintre preşedintele american Joe Biden şi omologul său rus Vladimir Putin pe fondul escaladării tensiunilor dintre Rusia și Ucraina. „Este de interes maxim pentru România, proximitatea zonei ţării noastre faţă de zona de conflict este îngrijorătoare"

Radu Tudor, despre întâlnirea Biden-Putin: "Proximitatea ţării noastre faţă de zona de conflict este îngrijorătoare"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    07 Dec 2021   •   20:20

Preşedintele american Joe Biden şi omologul său rus Vladimir Putin au avut o discuție în cadrul unui apel video securizat pe fondul acuzațiilor potrivit cărora Rusia intenționează să invadeze Ucraina.

Casa Albă a anunţat că preşedintele american îl va avertiza pe liderul de la Kremlin că o posibilă invazie a Ucrainei va avea consecințe economice grave asupra Rusiei. Președinția rusă a declarat că nu se așteaptă la rezultate concrete şi a lansat un apel la calm. 

Radu Tudor, analist militar, a comentat întâlnirea crucială dintre Joe Biden şi Vladimir Putin şi a concluzionat că proximitatea zonei ţării noastre faţă de zona de conflict este îngrijorătoare, dar se așteaptă ca în ultima clipă rațiunea să învingă şi dialogul să rămână funcțional între Statele Unite şi Rusia, ca România şi alți aliați de pe flancul estic să nu aibă de suferit.

„Suntem statul riveran al Mării Negre, membru NATO, cel mai apropiat de viitorul conflict"

„Cred că dialogul dintre preşedintele american Joe Biden şi preşedintele Rusiei Vladimir Putin este de interes maxim pentru România. Spun lucrul acesta pentru că în cazul în care Federația Rusă se va decide să invadeze din nou militar Ucraina, proximitatea zonei ţării noastre faţă de zona de conflict este, fără niciun fel de îndoială, îngrijorătoare.

Suntem statul riveran al Mării Negre, membru NATO, cel mai apropiat de viitorul conflict. Sper ca acest dialog să reușească, sper ca România să nu aibe motive de îngrijorare, dar faptul că suntem la 300.000 de mile marine de Peninsula Crimeea anexată ilegal de Rusia.

"Sperăm ca în ultima clipă rațiunea să învingă şi dialogul să rămână funcțional între Statele Unite şi Rusia"

Faptul că suntem foarte apropiaţi de sudul Ucrainei, care potrivit ziariștilor de la Bild, Rusia ar vrea să-l cucerească militar, asta presupune întărire serioasă a flancului estic din partea NATO şi mesaje e care România să le transmită tuturor aliaților.

Se întâmplă lucrul acesta dar sperăm ca în ultima clipă rațiunea să învingă şi dialogul să rămână funcțional între Statele Unite şi Rusia ca România şi alți aliați de pe flancul estic să nu aibă de suferit", a spus Radu Tudor, analist militar, la emisiunea În faţa naţiunii de la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: radu tudor Joe Biden Vladimir Putin
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close