Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Şcoala din România cu trei angajaţi vaccinaţi, dar un singur bolnav în zonă. Elevii vor sta acasă de luni

Şcoala din România cu trei angajaţi vaccinaţi, dar un singur bolnav în zonă. Elevii vor sta acasă de luni

La şcoala gimnazială din Brateș, judeţul Covasna, copiii din trei sate vor sta acasă de luni. Doar directorul, o profesoară şi un îngrijitor sunt vaccinaţi.

Şcoala din România cu trei angajaţi vaccinaţi, dar un singur bolnav în zonă. Elevii vor sta acasă de luni
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Georgiana Adam    |    05 Noi 2021   •   20:19

Trei milioane de elevi şi peste 200.000 de profesori încă se întreabă ce se va întâmpla de luni. Teoretic, copiii vor învăţa faţă în faţă doar în şcolile şi grădiniţele unde rata de vaccinare depăşeşte 60%, ceea ce înseamnă puţin peste jumătate din totalul unităţilor de învăţământ din ţara. Restul elevilor rămân în online până când se vaccinează profesorii. Dacă se vor vaccina.

La şcoala gimnazială din Brateș, judeţul Covasna, copiii din trei sate vor sta acasă de luni - nu se ştie până când - pentru că rata de vaccinare în rândul angajaţilor e de puţin peste 13%. Directorul ridică din umeri - oamenii pur şi simplu nu vor să se vaccineze.

Mai ales că în comună e un singur caz de COVID la 1500 de locuitori şi nimeni nu se teme.

La Şcoala Gimnazială din Brateş, doar directorul, o profesoară şi un îngrijitor sunt vaccinaţi. Adică, 13% din totalul personalului

Școala deservește trei sate, iar de luni elevii vor sta acasă pentru că rata de vaccinare a personalului didactic, nedidactic și auxiliar, este de doar 13 %.

Școala are toate condițiile, demne de invidiat de alte unități școlare, spune directorul. Au inclusiv aviz ISU, după ce investiția a fost făcută prin PNDL2, investiție de 200.000 de euro.

×
Subiecte în articol: Brateș şcoală elevi
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close