Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Virgil Popescu anunță ce se va întâmpla cu prețul energiei electrice: De la 30 iunie, acel discount dispare

Virgil Popescu anunță ce se va întâmpla cu prețul energiei electrice: De la 30 iunie, acel discount dispare

Vom plăti mai mult la facturile pentru energie? O să închidem minele și, de aproape 2 miliarde euro, bani de la Bruxelles, vom face energie verde? Răspunsurile au venit, marți, la emisiunea În fața națiunii, de la ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Virgil Popescu anunță ce se va întâmpla cu prețul energiei electrice: De la 30 iunie, acel discount dispare
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    25 Mai 2021   •   20:01

Românii nu se înghesuie să-și schimbe furnizorul de energie electrică. Chiar dacă toate condițiile au fost modificate și simplificate, oamenii preferă să rămână la actualii furnizori, cu toate că plătesc deja mai mult.

Virgil Popescu spune că prețurile nu au crescut foarte mult, din decembrie și până acum.

"Prețul pentru anul acesta, pe contractele încheiate anul trecut, nu a crescut absolut deloc, față de anul trecut.

Dacă ne uităm la piața zilei următoare, o piață care nu este regulată, legată cu piața Europei Centrale, Ungaria, Cehia și Slovacia, da, aici prețurile au crescut. Pentru că a crescut prețul certificatului CO2, de la 24 de euro, la 54 de euro, în câteva luni, este evident că s-a scumpit energia electrică, produsă pe baza combustibilului fosil.", a precizat ministrul Popescu.

Ministrul Energiei: Mă aștept la așezarea prețurilor

"Eu nu mă aștept că în continuare, față de ce s-a întâmplat în decursul acestui an, să nu ne așteptăm la creșteri substanțiale de preț. Mă aștept la așezarea prețurilor.

Un furnizor tradițional al unui client, l-a preluat automat în piață serviciului universal, care e mai scumpă. Și până la 30 iunie oferă un discount, că diferența între prețul de la serviciul universal și prețul de la piață concurențială.

De la 30 iunie, acel discount dispare. Și de nu a optat pentru piață concurențială, va avea un prim semnal de alarmă, la factură din cursul lunii iunie, când va dispărea acel discount.

În jur de 40% din clienții casnici au trecut în piață concurențială." a mai spus Virgil Popescu, la Antena 3.

 

×
Parteneri
DIICOT: Imagini de la capturarea celor ce conduc mafia gunoaielor
x close