Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Mihai Gâdea, în direct cu telespectatorii: Cine răspunde pentru morții Covid? Ce cred românii

Mihai Gâdea, în direct cu telespectatorii: Cine răspunde pentru morții Covid? Ce cred românii

Realizatorul Sinteza Zilei Mihai Gâdea a decis să îi chestioneze pe români și a intrat în direct cu ascultătorii pentru a afla părerea lor despre cine cred că se face vinovat pentru gestionarea defectuoasă a pandemiei, în contextul în care principalele partide din România aruncă vina unul asupra altuia.

Mihai Gâdea, în direct cu telespectatorii: Cine răspunde pentru morții Covid? Ce cred românii
Sursa foto: foto: captura Antena 3
de Cristina Tudorache    |    30 Iul 2020   •   23:22

”Pe cine vedeți dvs. vinovat de situația din România, dacă există cineva? Vedeți vreun vinovat în acest moment?”, i-a întrebat Mihai Gâdea pe ascultătorii care au intrat în direct la Antena3.

Prima care a răspuns întrebărilor jurnalistului Mihai Gâdea a fost o româncă stabilită în Brighton, Marea Britanie, proaspăt întoarsă în România pentru a-și vizita mama. ”Eu cred că e o combinație de vinovați. Foarte mulți politicieni sunt vinovați pentru că nu au dat un exemplu pozitiv în ceea ce privește măsurile de prevenție - purtarea măștii, distanțarea socială.

Înțeleg că sunt politicieni care nu pot purta masca, dar nu am văzut niciunul purtând acea vizetă. Mai cred că Guvernul nu este vinovat pentru că a salvat vieți în momentul în care a carantinat populația în România.”, a spus Mihaela, de profesie medic.

Mihai Gâdea susține că în România s-a testat prea puțin

”Eu m-am uitat la ce se întâmplă în Marea Britanie, după ce s-a schimbat strategia. Strategia pe care a recomandat-o OMS și pe care multe state occidentale au avut-o a fost: testați, tăiați lanțurile de infectare, limitându-i pe cei care au fost contacții persoanei infectate și, desigur tratarea. Problema este că la noi s-a testat foarte puțin. Sub acest aspect, cum vedeți Guvernul - vinovat sau nevinovat?”, a reacționat realizatorul Mihai Gâdea. 

Românca a povestit că nici în Anglia, asimptomaticii nu sunt testați, deși guvernul britanic are la dispoziție mult mai multe fonduri disponibile. 

Mihai Gâdea, în direct cu ascultătorii: Cine răspunde pentru morții Covid? Ce cred românii

Elena din Pitești, o altă telespectatoare care a participat la dezbatere, s-a infectat cu Covid-19 în luna iunie. Ea a dezvăluit, în cunoștință de cauză, că situația dezastruoasă în care se află spitalele este din vina Guvernului. ”Au pus mai presus de viața oamenilor din țara asta orgolii, interese și au aplicat o politică de sănătate în totală contradicție cu toate recomandările emise la nivel internațional în special”, a declarat Elena, la Antena3.

Ea a povestit că a contactat virusul la serviciu, de la un alt coleg,deși a purtat mască de protecție și recunoaște că masca a ajutat-o să aibă o formă ușoară a bolii Covid-19.

Carina, o ascultătoare din București, afirmă, de asemenea, că Guvernul se face vinovat de situația alarmantă în care ne aflăm. ”Este un guvern incompetent, încă de la începutul pandemiei, prin toate bâlbele, a dat dovadă de incompetență. DSP este o poveste tristă și credeți-mă că am experiență cu DSP-urile, care vin în controale în unitatea în care lucrez.”, a spus Carina.

În materialul video de mai jos puteți vedea și celelalte reacții ale ascultătorilor Antena3.
Mihai Gâdea, în direct cu ascultătorii: Cine răspunde pentru morții Covid? Ce cred românii

×
Subiecte în articol: Mihai Gâdea romanii
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close