Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Abuzuri şi trafic de minori, de care se ştia de 22 de ani, anchetate abia acum de procurorii DIICOT Iaşi

Abuzuri şi trafic de minori, de care se ştia de 22 de ani, anchetate abia acum de procurorii DIICOT Iaşi

Controversatul personaj ieşean Morel Bolea a fost astăzi săltat de procurorii DIICOT, într-un dosar de trafic de copii.

Abuzuri şi trafic de minori, de care se ştia de 22 de ani, anchetate abia acum de procurorii DIICOT Iaşi
Sursa foto: pexels.com/Sofia Alejandra
de Carmina Pricopie    |    09 Noi 2022   •   18:44

Procurorii antimafia cercetează acum, la sfârşitul lui 2022, fapte care s-ar fi petrecut în urmă cu 22 de ani. Au fost percheziţionate şi cele două ONG-uri patronate de Morel Bolea, abonate de mulţi ani la banii primăriei. Culmea e că presa locală a relatat încă din 2007 despre ce se întâmpla în jurul celor două organizaţii. Ultimele dezvăluiri au captat şi atenţia presei centrale în urmă cu doi ani.

La acea vreme, Morel Bolea a povestit în direct la Antena 3 cât bine a făcut ţării şi comunităţii din Iaşi cu cele două ONG-uri pe care le-a fondat. Reţeta folosită de mai bine de 20 de ani de Bolea era una simplă: "Şi-a asigurat recunoaştere din partea oamenilor din administraţie şi a oamenilor politici prin două asociaţii neguvernamentale EuroDemos şi ProDemocraţia oferind premii şi alte distincţii pentru ca apoi să folosească această recunoaştere pentru a-şi promova agenţia de modelling", a explicat Toni Hriţac, redactor-şef Ziarul de Iaşi.

Fetele racolate apoi prin agenţia de modelling proveneau, în mare parte, din medii defavorizate, iar o astfel de prezentare de modă era o adevărată reuşită care le făcea să aibă încredere totală în "mentorul" lor.

"Erau multe plângeri ale părinţilor că sunt folosiţi copii în aceste evenimente organizate de instituţiile publice", a mai explicat jurnalistul Toni Hriţac.

×
Subiecte în articol: Morel Bolea Iași trafic de copii
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close