Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cavalerii de Malta spun că nu îl cunosc pe "Prinţul Paul al României"

Cavalerii de Malta spun că nu îl cunosc pe "Prinţul Paul al României"

Evadarea Prinţului Paul din Franţa în Malta este din ce în ce mai controversată. Deşi a susţinut în faţa judecătorilor maltezi că se afla la o cină fiind invitat de înalţi demnitari şi cavaleri ai Ordinului de a Malta, fiind indignat de arestare, reprezentanţii Ordinului Suveran al Cavalerilor de Malta neagă orice legătură cu prinţul fugar de pe lista Poliţiei Române. 

de Carmina Pricopie    |    30 Apr 2024   •   18:45

Înainte de a fi săltat de poliţişti dintr-un resort de lux, Paul al României a apărut la mai multe evenimente în mai multe fotografii îmbrăcat îmbrăcat în ţinuta cavalerilor de la Malta.

Antena 3 CNN a prezentat fotografia făcută Prinţului Paul la un eveniment la care a participat în capitala Maltei, la Valleta, cu câteva ore înainte să fie arestat. 

În fotografie, alături lui Paul, este prinţesa Lia, încoronată şi cu un crucifix la gât. Fotografia a fost postată pe reţeaua de socializare de un italian, cu descrierea: "O seară foarte interesantă în Malta cu sora şi noul Mare Maestru al Cavalerului Maltei". 

Făcea referire la Prinţul Paul şi la o anume Mara, din Statele Unite ale Americii. Ea este cea care a şi anunţat public pe Facebook venirea prinţului român în mica ţară. 

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi urmări imagini cu Prinţul Paul la evenimentele din Malta:

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

23 aprilie este data primului mesaj postat pe facebook: Pregătirea pentru Marea Ceremonie cu Prințul Paul al României.

În aceeaşi zi, tot pe 23 aprilie, Mara New mai postează un mesaj, însoţit de un link ce duce către biografia figurii regale pe care urma să o întâlnească: Aștept cu nerăbdare să-l cunosc pe Prințul Paul al României.

Pe 27 aprilie, în primele ore, Mara New postează din nou. Este pe insula St. Julian's, la un restaurant de top, la o cină de bun venit. În selfie-ul apreciat de prieteni se vede în planul doi prinţesa Lia fără diademă şi prinţul Paul.

Autoarea fotografiei este înconjurată de mai multe persoane controversate, cum ar fi un fost senator italian.

Aceste imagini sunt postate pe tik tok chiar de către politicianul italian pe 28 aprilie din Malta.

Pe 28 aprilie, după o cină, Prinţul Paul, urmărit de autorităţile din Romnânia pentru o condamnare de 3 ani şi 4 luni este săltat dintr-un hotel din Malta.

În faţa instanţei din Malta, prinţul în vârstă de 76 de ani a refuzat extrădarea. Mai mult decât atât, spun jurnaliştii maltezi, bărbatul s-a arătat indignat de faptul că a fost săltat în timp ce era într-o întâlnire cu mai mulţi demnitari dar şi cavaleri ai Ordinului Suveran al Cavalerilor de Malta.

Augusto Ruffo di Calabria, ambasadorul ordinului, a declarat pentru Times of Malta că Prinţul Paul nu este şi nu a fost membru al ordinului şi niciodată nu a fost invitat la evenimentele organizaţiei.

"Prințul Paul este încrezător că Malta va respinge categoric eforturile ilegale ale României de a-l încarcera”, precizează echipa de avocaţi din Malta ai prinţului Paul.

Prins în Franţa în urmă cu un an, Paul Philippe al României a câştigat în instanţele franceze care au refuzat cererea României de a-l extrăda. 

×
Subiecte în articol: printul paul cavalerii de Malta
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close