Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ce ar trebui să facem dacă asiguratorul la care avem polița RCA dă faliment

Ce ar trebui să facem dacă asiguratorul la care avem polița RCA dă faliment

Când ne alegem asiguratorul RCA trebuie să analizăm foarte bine ofertele. În același timp, trebuie să fim atenți și la prețuri. În prezent, putem schimba asiguratorul doar dacă vindem mașina sau dacă devine daună totală după un accident.

Ce ar trebui să facem dacă asiguratorul la care avem polița RCA dă faliment
Sursa foto: Getty Images
de Silvian Trandafir    |    06 Aug 2021   •   20:21

O persoană de 30 de ani care și-a cumpărat o mașină standard și dorește să-și facă acum o poliță RCA fără să fi avut o daună în ultimii 4 ani, ar găsi cea mai ieftină ofertă de pe piață la 400 de lei, fără decontare directă și 520 de lei cu decontare directă.

Cea mai scumpă ofertă de pe piața este de 1000 de lei fără de contare directă și 1200 cu decontare directă. 

Specialiștii spun că ar trebui să existe o decizie legislativă care să dea dreptul persoanelor asigurate să anuleze polița veche de asigurare pentru a putea face o poliță în altă parte, deoarece în prezent nu se poate schimba asiguratorul decât dacă autoturismul este vândut sau a suferit daună totală după un accident.

De asemenea, specialiști spun faptul că ofertele asiguratorilor ar trebuit foarte bine analizate pentru a înțelege de ce sunt diferențe de preț între oferte.

RCA-ul devine important şi pentru şoferul care încheie poliţia datorită decontării directe.

Practic, cel asigurat nu va mai depinde de poliţa altei persoane, ci va putea deconta reparaţiile la asiguratorul propriu.

În cazul falimentului unui asigurator, Fondul de Garantare al Asiguraţilor va prelua îndatoririle. Asiguratul va putea cere despăgubiri în limita a 450 de mii de lei.

În România, una din trei mașini nu dispune de asigurare RCA.

×
Subiecte în articol: faliment masuri asigurare RCA
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close