Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Contractul pentru cel mai scump tronson de autostradă din România a fost semnat

Contractul pentru cel mai scump tronson de autostradă din România a fost semnat

A fost semnat contractul pentru cel mai scump tronson de autostradă din România.

Contractul pentru cel mai scump tronson de autostradă din România a fost semnat
Sursa foto: Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alex Nicodim
de Gabriel Dano    |    01 Aug 2022   •   20:33

E vorba de secțiunea 3 a Autostrăzii Sibiu-Pitești, în valoare de 5,3 miliarde lei fără TVA. Vorbim de 37,4 kilometri între Cornetu și Tigveni. De ce este acest tronson atât de costisitor? Practic străbate Carpații.

Va fi compus dintr-un tunel cu două galerii independente, în lungime de 1,7 km/galerie, 48 de poduri și 6 pasaje.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat, la semnarea contractului, că se închide tot acest traseu cu lotul 3, cea mai dificilă secțiune. „Sper ca traversarea Carpaților cu autostradă, prima, să nu fie un vis foarte, foarte îndepărtat”, a declarat Grindeanu.

„Este cel mai mare contract semnat de CNAIR vreodată. Într-un final, cu foarte mare întârziere avem aceste contracte semnate, urmând ca cei care au câştigat licitaţiile să se ţină de termenii contractului şi să avem după zeci de ani o autostradă care traversează Carpaţii.

Sper ca traversarea Carpaţilor cu autostradă, prima, să nu fie un vis foarte, foarte îndepărtat”, a declarat Sorin Grindeanu, luni după semnarea contractului pentru pentru proiectarea şi execuţia Secţiunii 3 a Autostrăzii Sibiu-Piteşti la sediul MTI.

×
Subiecte în articol: Sibiu Sorin Grideanu
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close