Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Fetița de 5 ani suspectă de noua hepatită este dependentă de tratament. Detalii despre starea primului pacient din România cu acest diagnostic

Fetița de 5 ani suspectă de noua hepatită este dependentă de tratament. Detalii despre starea primului pacient din România cu acest diagnostic

Starea primului pacient din România suspect de hepatita de cauză necunoscută, o fetiţă de 5 ani, internată la spitalul Grigore Alexandrescu, este stabilă doar atunci când este ţinută sub tratament. Deşi este internată de trei săptămâni medicii nu au observat nici o ameliorare.

Fetița de 5 ani suspectă de noua hepatită este dependentă de tratament. Detalii despre starea primului pacient din România cu acest diagnostic
Sursa foto: Antena 3
de Cristina Ştefan    |    27 Apr 2022   •   19:28

Surse medicale spun că fetiţa, diagnosticată cu hepatită fulminantă, este în stare stabilă doar atunci când îi este administrat tratamentul stabilit iniţial. La încercările de reducere a dozei de medicament, pacienta nu a răspuns bine, spun aceleaşi surse. Asta înseamnă că starea de sănătate nu s-a îmbunătăţit.

Planul autorităţilor sanitare este să i se facă noi teste pentru identificarea cauzei care a dus la îmbolnăvirea fetei. Momentan, medicii stiu doar că are anticorpi pentru COVID-19, ceea ce înseamnă că a trecut recent prin boală. Testele pentru adenovirus, în forma cunoscută acum, au ieşit negative.

Până acum au fost depistate 200 de cazuri de hepatită misterioasă în întreaga lume. La 75 dintre pacienţii cu această patologie medicii au identificat şi infecţia cu adenovirus.

„Acestă formă de hepatită menționată de colegii britanici ar fi o hepatită de origine necunoscută. Se investighează dacă este un raport de cauzalitate între adenovirus și această hepatită fulminantă. Ca semne și simptome ar fi starea apatică a copilului, oboseala cronică, nu mai are poftă de mâncare, greață, dureri de cap, musculare, mâncărimi ale pielii, și, de asemenea, schimbarea pielii și a scaunelor. Vor fi mai deschise la culoare și urina mai închisă la culoare.”, spune Claudina Cobzariu,  medic infecționist la Spitalul Victor Gomoiu din București.

×
Subiecte în articol: hepatita
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close