Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Imagini apocaliptice după inundaţiile din România | Lista judeţelor afectate

Imagini apocaliptice după inundaţiile din România | Lista judeţelor afectate

România este din nou expusă extremelor meteorologice. Dacă într-o parte a țării putem vorbi de temperaturi caniculare, care au făcut ca autoritățile să instaleze corturi speciale pentru ca oamenii să se răcorească, în cealaltă parte sunt furtuni și inundații puternice. Lista județelor afectate.

de Claudia Popovici    |    05 Iul 2023   •   18:43

Update 22:38: Bilanț IGSU: Aproape 30 de localități au fost afectate, miercuri, de precipitațiile abundente

Aproape 30 de localități din 14 județe au fost afectate, miercuri, de precipitațiile abundente, transmite IGSU. Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din șase case, 59 curți, o anexă gospodărească, 25 beciuri sau subsoluri, precum și pentru degajarea a opt copaci căzuți pe carosabil.

„Peste 3.400 de pompieri, cu peste 2.800 de mijloace tehnice, sunt la datorie pentru limitarea și înlăturarea efectelor generate de fenomenele hidrometeorologice prognozate pentru această perioadă. Astăzi (n.r - miercuri), în intervalul orar 07.00-21.00, precipitațiile abundente au generat efecte în 28 de localități din 14 județe (AB, BC, BV, CS, CJ, DB, DJ, GJ, HR, IS, MH, OT, PH și SV), iar colegii noștri, alături de celelalte efective ale Ministerului Afacerilor Interne, au intervenit pentru evacuarea apei din 6 case, 59 curți, 1 anexă gospodărească, 25 beciuri/subsoluri, precum și pentru degajarea a 8 copaci căzuți pe carosabil, fiind avariate 1 autoturism și 2 imobile”, potrivit unui comunicat de presă.

Imagini apocaliptice după inundaţiile din România | Lista judeţelor afectate

Imagini incredibile au venit de la Oravița, unde spitalul din oraș a fost inundat, iar personalul medical a scos apa cu mopuri și găleți. S-a întâmplat după ce a plouat torențial în Caraș-Severin. Acolo, cantitățile de apă au depășit 40l/m² iar aluviunile s-au scurs de pe versanți pentru devierea curentului. Lângă spital a fost săpat un șanț cu ajutorul unui tractor.

În Prahova au fost zone în care autoritățile au intervenit pentru salvarea localnicilor. Mulți dintre ei au rămas blocați pe drumuri din cauza puhoaielor și au fost sfătuiți să se adăpostească la căminul cultural din localitate.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Citeşte şi: ANM, noua prognoză meteo | Unde lovesc furtunile în orele următoare

În acest județ a fost în vigoare un cod roșu de ploi abundente. Au fost probleme și în județul Mureș, acolo unde pompierii au fost chemați să intervină pentru a scoate apa din curți.

Din fericire, pentru că zona nu a fost lovită de precipitații abundente în ultima perioadă, o bună parte din apă a fost absorbită de pământ. Nu au fost înregistrate pagube considerabile, iar casele locuitorilor nu au fost afectate.

×
Subiecte în articol: inundatii
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close